Рубіжанський меморіал. Роман Гуцул

Дата: 13.02.2023 09:03
Кількість переглядів: 400

 

Виконуючи бойове завдання у місті Рубіжному Луганської області загинув Роман Ігорович Гуцул з Новгородківської громади, що на Кіровоградщині

Роман Гуцул народився 25 лютого 1995 року у селі Петрокорбівка Новгородківського району Кіровоградська області. Виріс у селі Білопіль і після школи продовжив навчання у технікумі в обласному центрі. 

Ще зі школи активно займався спортом і брав участь у змаганнях з настільного тенісу. І хоча найбільше досягнення Романа – медаль за зайняте перше місце на чемпіонаті області, спорт завжди був присутній у житті Романа. Вже перебуваючи на терміновій службі, яку він проходив з 2013 по 2015 роки у в/ч 3021 Національної гвардії України міста Рубіжне Луганської області, неодноразово брав участь у змаганнях з футболу у складі команди своєї частини.

У  квітні 2015 року вирішив стати професійним військовослужбовцем і вступив на контрактну службу в тій же частині у званні старший солдат. Доблесно ніс службу, відповідально ставився до підвищення своєї професійної майстерності. У 2015 році закінчив спеціальні курси сержанта у навчальному центрі Національної гвардії України, за напрямком підготовки командирів відділень у м. Золочів з відзнакою. Крім того, був нагорджений відзнакою закладу «Воїн-спортсмен». Після навчання був призначений на посаду командира відділення в/ч 3021 міста Рубіжне у званні молодшого сержанта, пізніше отримав звання сержанта. У 2016 р. продовжив своє навчання у місті Золочів Львівської області,  після якого отримав звання старшого сержанта та був призначений головним сержантом взводу.

Приймав активну участь в антитерористичній операції з 2015 року. Був на Світлодарській дузі.

У травні 2019 року звільнився з контрактної служби, у званні старшини, головного сержанта роти, щоб матеріально забезпечити майбутнє своєї молодої родини, в якій у 2016 році з’явилася улюблениця тата – донечка Аделіна.

У 2022 році теж мав вкотре поїхати працювати за кордон, але 24 лютого пішов у ТРО м. Рубіжне, а з 4 березня вступив на військову службу за мобілізацією до В/Ч А7276, ВОС-100182А на посаду командира 2 відділення 2 взводу 1 стрілецької роти. 

Загинув Роман Ігорович Гуцул 13 березня 2022 року при виконанні бойового завдання під час оборони міста Рубіжне Луганської області, мешканцем якого він став у 2018 році. 

Згадуючи чоловіка, його дружина Офіля, говорить, що Роман прагнув проводити вільний час з донечкою, а коли під час відпустки бував у батьків, то любив порибалити. А ще він мріяв повернутися до служби в Збройних Силах України.

Роман Ігорович Гуцул нагороджений медаллю «Учасник бойових дій», медаллю «Ветеран війни» та орденом «За мужність» ІІІ ступеня Указом Президента України від 13 квітня 2022 року посмертно 

Рубіжанська міська військова адміністрація висловлює співчуття родині загиблого. Вічна пам’ять і слава Герою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора