Інвестиційна конференція «Відродження нації. Муніципалітети України. Можливості для інвесторів та партнерів»

Дата: 16.02.2023 15:28
Кількість переглядів: 77

Фото без опису

Інвестиційна конференція, марафон громад, виставка будівельних рішень та багато інших цікавих заходів проводиться в рамках інвестиційної конференції «Відродження нації. Муніципалітети України. Можливості для інвесторів та партнерів», яка проходить 15-16 лютого 2023 року у Варшаві.
Організаторами конференції виступають компанії «EKONOMY OF TRUST», «MAYORS CLUB» та «ReBuld Ukrainе».

Метою цієї конференції є представлення державних, міжнародних та соціальних пропозицій щодо відновлення та розвитку зруйнованих під час війни українських об’єктів.

ReBuld Ukrainе – це найбільша рентабельна та ефективна платформа для проектів відновлення, матеріалів, технологій, обладнання та інвестицій, необхідних для відновлення зруйнованої війною економіки України, з наголосом на інфраструктурі, промисловості та житлі.

Ключовою складовою конференції є виставка з Національним павільйоном «Україна та її громади»,  де 23 міста України представили своє бачення пріоритетних проектів відбудови та подальшого розвитку своїх громад за рахунок інвестицій та донорських проектів.

В конференції приймає участь ї Рубіжанська територіальна громада, яку представляє заступник начальника Рубіжанської міської військової адміністрації Аліса Міщенко.

Відкрив виставку 15 лютого міжурядовий прес-брифінг, на якому поділилися своїм баченням процесу відбудови представники державних органів влади України, Польщі, Латвії, Данії, Великої Британії, Німеччини. Було наголошено, що оновлення України стане найскладнішим проектом відбудови з часів другої світової війни. Масштаби руйнувань настільки значні, що лише за активної участі країн-партнерів можна впоратися з цим викликом.

За інформацією Аліси Міщенко вже в перший день роботи конференції було встановлено контакти з грузинською фірмою, яка займається будівництвом сучасних доріг та представниками фірм Латвії, які будують модульні будинки, дитячи садочки, школи, лікарні за сучасними технологіями, що дозволяє суттєво скоротити процес будівництва. Компанія Дімбетон, яка займається модульними спорудами, представила концепцію своєї роботи, орієнтовну вартість та час роботи. Наприклад, невеличкий будинок, розміром 20 кв.метрів будівельники монтують за один день. Як сказала заступник начальника Рубіжанської міської військової адміністрації Аліса Міщенко: «Це дуже важливо, адже, після деокупації Рубіжанської територіальної громади, дозволить достатньо швидко забезпечити базові потреби мешканців громади поки буде відбуватися робота з планування та капітальної забудови».
Другий день роботи конференції розпочався з Гімну України і це дуже символічно, адже саме сьогодні, 16 лютого, в нашій державі відзначається День Єдності.

Сьогодні проходить Марафон громад і це надало змогу встановити контакти з більшістю громад, які представлені на конференції, щоби в подальшому мати можливість обміну досвідом та використання кращих практик з відновлення зруйнованих під час війни об’єктів Рубіжанської громади.
Крім того, за ініціативи Асоціації міст України Голова Ради Директорів Rebuildung Ukraine Agency Алекс Гордін провів майстерклас для представників місцевого самоврядування на тему: «Як залучити фінансування та інвестиції із західних країн». Модератором на цьому заході виступила Наталі Лазаренко, менеджер з міжнародної діяльності Асоціації міст України.

Представник Рубіжанської територіальної громади також  мав діалог з менеджером проекту ReBuld Ukrainе, під час якого було обговорено перспективи участі та виступу Рубіжанської громади на наступних заходах, які вже плануються. 

Робота з залучення інвестицій щодо відновлення та розвитку громади після деокупації – це один із  пріоритетних напрямків роботи Рубіжанської міської військової адміністрації.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора