В єдності наша сила!

Дата: 17.02.2023 09:20
Кількість переглядів: 213

Фото без опису

Україна вже вдруге відзначає День єднання, який був започаткований минулого року саме 16 лютого відповідним указом Президента України Володимира Зеленського з метою посилення консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання зовнішньої загрози. Рік тому Президент звернувся до народу  з промовою, в якій прозвучали такі до болю знайомі кожному слова «ВЕЛИКИЙ НАРОДЕ, ВЕЛИКОЇ КРАЇНИ».

Це ще один день у календарі, коли ми наголошуємо, що МИ - УКРАЇНЦІ, ВІЛЬНИЙ, СИЛЬНИЙ, НЕПЕРЕМОЖНИЙ ТА ЄДИНИЙ НАРОД. Ми – ті, хто 24 лютого об’єдналися проти ворога, який зазіхнув на цілісність та єдність нашої держави, але ми, українці, – морально сильна нація, яка у найскладніший час не розгубилася, а навпаки зробила все можливе, щоб поняття ЄДНОСТІ стало для нас головним.

За час повномасштабної війни національне єднання стало основою для всього народу в боротьбі проти агресора.  Непохитна віра в перемогу, бажання жити в мирі об’єднала  здобувачів освіти Рубіжанського ліцею, котрі з нагоди свята організували шкільний онлайн флешмоб «Долоньки єднання», в якому взяли  участь учні всіх класів. У цей день  о 10.00 на уроках лунав  «Гімн  України». І хоч повітряна тривога в наших містах тривала годинами,  учителі знайшли час і провели тематичні інформаційні хвилинки, години спілкування та виховний захід «Україна Єдина». Для  учасників команди «Білі вовки» Всеукраїнської гри «Сокіл (Джура)» педагог-організатор Кашуба І.Л провела захопливу онлайн-подорож мальовничими краєвидами рідної землі. Діти також узяли участь у патріотичній вікторині «Україна – єдина».

По-своєму, в специфічній манері, до відзначення Дня Єднання долучилися вчителі та учні Рубіжанської ЗШ №3. Педагоги разом зі своїми вихованцями вирушили у віртуальну подорож рідними українськими краєвидами, які нас єднають. Розпочали віртуальну мандрівку зі столиці, «змінили» декілька транспортних засобів, зупинялись в кожній області мальовничої України, милувались її красою, захоплювались чудесами та все ж повернулись додому, на рідну Луганську землю, бо, як кажуть в народі,  «в гостях добре та дома краще».

Ми, вчителі, знаємо, що саме єдність та згуртованість дітей допомагають пережити щасливі миті спільної діяльності й творчості.
У єдності наша сила!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора