Тиха акція «Ангели пам’яті» крокує Європою і Україною

Дата: 20.02.2023 14:03
Кількість переглядів: 63

Фото без опису

18-20 лютого у різних куточках країни відбувається Всеукраїнська тиха акція «Ангели пам’яті», яка була ініційована мистецькою агенцією «Територія А» та її співзасновницею – співачкою, заслуженою артисткою України, благодійницею Анжелікою Рудницькою, у пам’ять про розстріл Героїв Небесної Сотні 18-20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській у Києві.

В рамках цієї акції, щороку після Революції Гідності, українці розвішують білих паперових ангелів на деревах та запалюють свічки у пам’ять про загиблих в розстрілах. До неї долучаються українці в різних країнах світу. Ангеликів майструють у школах, у військових частинах та підрозділах Збройних сил та Національної гвардії України.

Заклади культури Рубіжанської міської територіальної громади щороку брали участь в акції, розвішували янголів біля своїх закладів. Цього року комунальні заклади Рубіжанської міської територіальної громади, а саме: «Рубіжанська міська дитяча школа мистецтв», «Рубіжанська публічна бібліотека», «Міський музей» долучилися до акції, розвішуючи паперових янголів у Німеччині та Бельгії, Кропивницькому та Києві, Кам’янському та Сарни.

Білі паперові янголи – це символи розстріляних мирних людей і нашої пам'яті про подвиг Героїв Небесної Сотні. Ми пам'ятаємо і низько вклоняємося, бо Герої не вмирають!
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора