Наближаємо перемогу – кожен на робочому місці!

Дата: 20.02.2023 15:23
Кількість переглядів: 115

Фото без опису

Медична допомога та волонтерство поєдналися і стали невід’ємною частиною життя переселенки з міста Рубіжне Луганської області, сестри медичної комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» міста Берегової Вікторії Петрівни. Вона з сім’єю знайшла прихисток в селі Трипілля Обухівського району на Київщині.

Трипілля – це особливе село, засноване ще на початку XI століття для оборони рубежів Київської Русі. Минуло тисяча років, а мешканці і тепер допомагають охороняти кордони нашої Країни. Більше сотні чоловіків воюють в складі Збройних Сил України, а жінки ще у 2014 році взялися за плетіння маскувальних сіток.

У сільській школі зібралися небайдужі люди й сплели своїми руками перші сітки. Відправивши на передову, отримали запит – «треба ще і побільше»! З того часу і розпочався безперервний процес натхненної ручної праці.

У травні 2022 року, евакуювавшись із міста Рубіжне, Вікторія Петрівна розпочала надавати послуги медичної сестри первинної ланки для переселенців та мешканців села Трипілля та разом з тим активно залучилася до волонтерської команди жінок, яка об’єднала три села: Трипілля, Жуківці та Халеп’я в згуртовану та патріотичну команду під назвою «ТриЖуХа». Спочатку треба було навчитися плести маскувальну сітку. Вчилася у сусідки, з якою зав’язалася дружба. І тепер це – міцна команда-дует напарниць, яка швидко, вправно і якісно робить корисну для нашої Перемоги справу.

День у Вікторії Петрівни розпочинається роботою медичної сестри, а закінчується – волонтерською. Разом команда-дует вже сплели 159 сіток розміром 4х6 метра: зелені, білі, рябі, двокольорові… В кожну стрічечку і в кожну краплину фарби маскувальної сітки ці дві жінки вплітають свою любов і створюють оберіг, покликаний захищати нашого українського воїна від «ворожих» очей, зберегти здоров’я та повернути додому живим і неушкодженим.

Віримо в ЗСУ! Разом до Перемоги! Слава Україні!
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора