Онлайн семінар «Перші кроки після деокупації» 

Дата: 20.02.2023 17:02
Кількість переглядів: 106

Фото без опису

В заході, який відбувся 20 лютого 2023 року, взяли участь спеціалісти та керівники структурних підрозділів Рубіжанської міської військової адміністрації. 

Організаторами онлайн-зустрічи виступив Фонд «Партнерство за сильну Україну» (ФПСУ) у партнерстві з Програмою USAID DOBRE. 

На семінарі було презентовано досвід місцевих військових адміністрацій та органів місцевого самоврядування щодо перших кроків після деокупації, а саме, налагодження послуг, впровадження гуманітарного напрямку, відновлення системи управління тощо.  

Представники ДСНС презентовали практичні порадами щодо  розмінування та питань безпеки у перші дні після звільнення. Також було  обговорено координацію обміну інформацією, пов’язаною із російською пропагандою.

Важливою компонентою діалогу представників центральних органів виконавчої влади, представників донорських організацій, представників органів місцевого самоврядування та місцевих та обласних військових адміністрацій України став досвід  новозвільнених територій Херсонської, Запорізької, Донецької та Луганської областей. 

Зокрема, учасники онлайн-семінару з Рубіжанської міської військової адміністрації назвали дуже корисним досвід Херсонської області та міста Лиман Донецької області. Рубіжанська міська військова адміністрація уже сьогодні працює над створенням плану відновлення Рубіжанської територіальної громади і перші кроки після деокупації вже чітко визначені в цьому плані.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора