День рідної мови

Дата: 22.02.2023 11:03
Кількість переглядів: 103

Фото без опису

Найкраща, найрідніша для українців - наша солов’їна барвиста українська мова. Традиційно 21 лютого з нагоди Міжнародного дня рідної мови з метою виховання любові й поваги до української мови в закладах освіти Рубіжанської територіальної громади було проведено низку заходів.            

У Рубіжанській гімназії №4 учні 5-9 класів узяли участь у проєкті “Наша мова калинова”. Діти складали сенкани, хмари слів, малювали ілюстрації. У своїх роботах змалювали красу й багатство рідної мови, її велике значення в житті кожної людини й народу, висловили любов до українського слова, підготували цитати відомих людей про мову. У 6 класі було проведено лінгвістичний батл, на якому учні демонстрували свої знання в інтелектуальних конкурсах. Учениця 7 класу Топчій Владислава взяла участь у фотоквесті до Дня рідної мови. Виконуючи різні цікаві завдання, Владислава продемонструвала креативність, розум, знання, а також любов до рідної мови, велике бажання пізнавати її.

У Рубіжанській загальноосвітній школі І-ІІІ ст. №3  була проведена низка заходів під гаслом «Нехай в твоїм серці любові не згасне священний вогонь, як вперше промовлене слово на мові народу свого».  Розпочалося свято з відеопривітання  вчителів та учнів школи, побажання пишатися рідною мовою і прославляти свою культуру. Для учнів  2 – 4 класів пройшли тематичні уроки “Рідна мова у серці народу буде жити вічно”; для 5 класів була проведена літературно-музична композиція “Квітни, рідна мово”, 6 – 7 класи змагалися в українському гравіконі. А учні 8 – 9 класів демонстрували свої знання у мовознавчій вікторині«Спочатку було Слово…». 

Рубіжанський ліцей Сєвєродонецького району Луганської області з гордістю й повагою відзначає День рідної мови. Діти й вчителі, розуміючи важливість і значення української мови для нашого народу, узяли участь у різноманітних заходах. Учні 6-8 класів змагалися у «Мовній вікторині», калейдоскопі «Різнобарвність мов світу»; 7-Б та 10-В пройшли Квіз, з якого дізналися багато цікавого; 11-ті  класи узяли участь у вікторині та в уроці-дослідженні «Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову». 

День рідної мови – це свято, яке сприяє духовному збагаченню, об’єднує дітей, демонструє високий прояв почуття патріотизму, любові до рідної мови та своєї Батьківщини.  Нам, українцям, необхідно любити рідну мову, берегти й захищати її, як найкоштовніший скарб. 
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора