Рубіжанська міська військова адміністрація розпочала підготовку до організації оздоровлення дітей

Дата: 23.02.2023 14:34
Кількість переглядів: 84

Фото без опису

В умовах воєнного стану оздоровлення дітей  є особливим,  адже  сьогодні кожна дитина потребує  уваги та додаткових заходів щодо відновлення психологічного стану викликаного подіями, які наразі відбувають в країні.

23 лютого  Департамент соціального захисту населення обласної державної адміністрації Луганської області провів навчальний вебінар на тему «Організація оздоровлення дітей ВПО у 2023 році». Захід відбувся в онлайн форматі. Головна мета – належна підготовка та проведення оздоровлення дітей в громадах Луганської області під час воєнного стану в Україні.

У заході взяли участь спеціалісти структурних підрозділів районих, міських, селищних військових адміністрацій, об’єднаних територіальних громад, до повноважень яких належать питання організації оздоровлення та відпочинку дітей, це керівники, заступники керівників з гуманітарних питань,  управління праці та соціального захисту населення, служби у справах дітей, відділи освіти, відділи культури, молоді та спорту, тощо. Рубіжанську міську військову адміністрацію на цьому заході представляла служба у справах дітей.

Вебінар відбувся під головуванням директора  Департаменту  соціального захисту населення Луганської обласної державної адміністрації  Олени Поліщук, яка ознайомила учасників заходу  з законодавчою базою та особливостями організації оздоровлення та відпочинку дітей під час воєнного стану. У ході вебінару розглянули організацію підбору та направлення дітей пільгових категорій на оздоровлення до дитячих центрів за рахунок коштів державного бюджету. Зупинилися на темах підбору та направлення дітей пільгових категорій до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку за рахунок коштів обласного бюджету, коштів місцевого бюджету. Були підняті питання поновлення місцевих програм оздоровлення та відпочинку дітей, тощо. 

Фахівці розповіли про проблемні питання та типові помилки в оформленні пакетів документів на дітей, які направляються до дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Мова йшла й про роботу штабів з організації даного питання в громадах та організаціїї  перевезення організованих груп дітей.

Кожен з учасників вебінару мав змогу активно долучитись до обговорення піднятих під час вебінару  питань та отримати відповіді на поставлені запитання.   Поділитись  з присутніми  досвідом  оздоровлення дітей в громадах в умовах воєнного стану в країні, співпрацею з волонтерськими та благодійними організаціями у вирішені даного питання.   
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора