24 лютого 2023 року минає рік від початку повномасштабного збройного вторгнення російської федерації на територію України

Дата: 24.02.2023 09:05
Кількість переглядів: 71

Фото без опису

24 лютого 2023 року минає рік від початку повномасштабного збройного вторгнення російської федерації на територію України.

Гібрідні спроби інвазії «русского мира» в суспільний простір незалежної України не припинялися з моменту розпаду радянської системи. Увесь шлях становлення і розвитку української політичної нації позначено численними прикладами зазіхань у той чи інший спосіб з боку північно-східного сусіда.

Загарбницьку війну проти України москва розпочала дев’ять років тому з окупації Криму та частини Донбасу, у 2014 році. Це була реакція на події Революції Гідності, коли українці повстали проти узурпації влади корумпованим кланом проросійського президента януковича.

Вторгненням в Україну росія  розв’язала першу у XXI столітті континентальну війну у Європі, підірвавши систему колективної безпеки, встановлену після Другої світової війни.

Рік боротьби України проти російської навали остаточно відкрив світові сутність терористичного путінського режиму, який багато років прикидався «миротворцем» та «третьою стороною» у «громадянській війні» на сході України, поширюючи міфи про вигадані ним «донецьку та луганську народні республіки».

365 днів нашого протистояння російській агресії не лише оголили правду про ницість кремлівської влади з її імперськими амбіціями та потворність «другої армії світу» (а фактично – банди терористів, що воюють з мирним населенням та цивільною інфраструктурою), а також розбудили заколисаний відносним затишшям цивілізований світ і спонукали держави й міжнародні організації до активних дій на захист миру задля, без перебільшення, збереження людства і планети. 

Потужна підтримка України міжнародним співтовариством продиктована не лише інстинктом самозбереження, а передусім – усвідомленням провідними державами світу безпрецедентної сили спротиву українського народу, його СТІЙКОСТІ, СМІЛИВОСТІ, ЄДНОСТІ перед підступним жорстоким ворогом. 

Українська держава шанує своїх захисників та завжди робитиме все, аби їхній авторитет і суспільний статус лише зростали та зміцнювалися. Ми також будемо постійно дбати про співвітчизників, які постраждали унаслідок російсько-української війни.

Україна завжди пам’ятатиме своїх синів і доньок, які віддали свої життя за Перемогу - і військових, і цивільних.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора