Лютий. Рік незламності. Звернення начальника Рубіжанської міської військової адміністрації Андрія Юрченка

Дата: 24.02.2023 16:11
Кількість переглядів: 85

Фото без опису

Шановні мешканці Рубіжанської територіальної громади!

Сьогодні виповнюється рік з початку повномасштабного вторгнення рф на територію України. 

Але я почну з того, що для Рубіжанської територіальної громади і Луганщини війна триває вже 3286 днів. 3286 днів - це дев’ять років життя з відчуттям тривоги, що мирне життя може закінчитися будь-якої миті. Це дев’ять років життя з гірким присмаком війни, яка  за декілька кілометрів від домівки. Це дев’ять років життя, в якому небезпека «руського миру» перекреслила багато планів.

24 лютого 2022 року життя для мешканців Рубіжного перетворилося на справжнє пекло. Місто постійно перебувало під обстрілами, люди змушені були ховатися у підвалах та не підготовлених своєчасно сховищах. З березня у них не було світла, води, тепла, доступу до продуктів харчування та ліків. Найбільше страждали діти. Організація Save the Children підрахувала, що за рік війни українські діти в середньому перебували в бомбосховищах 920 годин. Але це середні підрахунки. Діти Рубіжного  перебували у сховищах не вісім годин на день, а декілька днів підряд. А тривоги тривали не одну годину, а цілий день.

Рубіжне стало форпостом бойових дій. Рубіжне 77 діб стримувало наступ російських окупантів і тим самим давало змогу підготувати інші міста Луганщини для оборони. Пам’ятаємо та шануємо захисників, що боронили місто та не дали ворогу просунутись вглиб країни.

Тисячі мешканців Рубіжанської територіальної громади стали біженцями всередині власної країни. Вдячні кожному волонтеру, які не полишили рубіжан та надавали їм всіляку підтримку та допомогу.

Місто Рубіжне  перетворилося на руїни, зруйновані підприємства,  інфраструктура, школи, садочки, лікарні. Незважаючи на дуже важку ситуацію на сході України,  боротьба за незалежність та територіальну цілісність продовжується. І Перемога буде за нами!

Начальник Рубіжанської міської військової адміністрації   
Андрій ЮРЧЕНКО



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора