Про призначення та виплату субсидій

Дата: 25.02.2023 10:45
Кількість переглядів: 89

Фото без опису

21 лютого начальник управління Наталія Ковтун та заступник начальника управління – начальник відділу соціальної допомоги Олена Григоренко взяли участь у  робочій нараді під головуванням заступниці голови Луганської облдержадміністрації Катерини Безгинської. На порядку денному питання реалізації постанови КМУ від 16.09.2022 № 1041“Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу Пенсійним фондом України”, передача особових справ отримувачів житлових субсидій та пільг Пенсійному фонду України та  розгляд звернень громадян.

Станом на 01.02.2022 на обліку в Управлінні праці та соціального захисту населення перебувало 7320 сімей, які отримували житлову субсидію і 1780 громадян, які отримували пільгу на оплату житлово-комунальних послуг.  

Згідно з ПКМУ від 07.03.2022 № 215 "Про особливості нарахування та виплати грошових допомог, пільг та житлових субсидій на період дії воєнного стану" з березня 2022 року фінансування виплат грошових допомог, пільг та житлових субсидій проводиться Міністерством соціальної політики на підставі наявних в базах даних державного підприємства “Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики” даних щодо одержувачів грошових допомог, пільг та житлових субсидій. Державне підприємство “Інформаційно-обчислювальний центр Міністерства соціальної політики” формує реєстри щодо одержувачів грошової допомоги, пільг та житлових субсидій, які перебувають на обліку в органах соціального захисту населення, які не мають можливості забезпечити підготовку виплатних документів та фінансування виплат.

Нарахування та виплата пільг і житлових субсидій відповідно до вимог зазначеної  постанови здійснюється:

Міністерством соціальної політики - за вересень - грудень 2022 р.;

Пенсійним фондом України - починаючи із січня 2023 року.

У зв'язку із змінами у законодавчих актах структурні підрозділи з питань соціального захисту населення мають передати Пенсійному фонду України особові справи одержувачів житлових субсидій та пільг, накопичених за останні п'ять років (крім знищених внаслідок збройної агресії Російської Федерації) – до 1 квітня 2023 року або протягом місяця після відновлення своєї роботи.

Управління праці та соціального захисту населення Рубіжанської міської військової адміністрації зможе передати Пенсійному фонду України справи одержувачів житлових субсидій та пільг, у випадку їх збереження, після деокупації території Рубіжанської громади.

Наразі всі сім'ї, яким житлова субсидія була призначена Управлінням праці та соціального захисту населення протягом опалювального сезону 2021-2022 рр. продовжують отримувати її до квітня 2023 року включно.

Функцію призначення та нарахування житлових субсидій і пільг на оплату житлово-комунальних послуг передано органам Пенсійного фонду України з метою  автоматизувати процеси та зробити роботу екстериторіальною. При цьому слід звернути увагу, що змінився тільки орган, який адмініструє питання надання пільг та житлових субсидій, і це не впливає на одержувачів таких виплат або їх розмір. Громадяни як і раніше одержуватимуть виплату на свій банківський рахунок або через пошту.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора