Інформація про виплату державних соціальних допомог за лютий 2023 року

Дата: 02.03.2023 09:15
Кількість переглядів: 98

Фото без опису

У січні-лютому 2023 року управління праці та соціального захисту населення Рубіжанської міської військової адміністрації отримало велику кількість звернень від громадян щодо затримки у виплаті державних соціальних допомог.

З цього приводу було отримано роз’яснення від Департаменту соціального захисту соціального захисту населення Луганської ОДА: 

«Повідомляємо, що у зв’язку з особливостями пріоритетності здійснення видатків Казначейством та органами Казначейства відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 09.06.2021 № 590, в першу чергу здійснюються видатки на національну безпеку і оборону та на здійснення заходів правового режиму воєнного стану, а потім видатки другої черги, що може призводити до затримки проведення державних соціальних виплат.

Крім цього, фінансування державних соціальних виплат здійснюється у декілька траншів, що також може призвести до затримки проведення деяких виплат.

Зазначаємо, що нарахування державних соціальних допомог за січень та лютий 2023 року проведено у штатному режимі, проте Міністерство соціальної політики України підтвердили затримку їх фінансування.

Також, за інформацією Мінсоцполітики на сьогоднішній день фінансування державних соціальних допомог надійшло, тому всі одержувачі можуть розраховувати на виплату призначених допомог протягом неділі».

Управління праці та соціального захисту населення Рубіжанської міської військової адміністрації нагадує, що державна соціальна допомога надається людині, яка офіційно зареєструвалася як внутрішньо переміщена особа. Про суму нарахованої допомоги Ви можете дізнатися в управлінні праці та соціального захисту населення за місцем Вашого тимчасового проживання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора