Обговорено медичні послуги мешканцям Рубіжанської громади

Дата: 06.03.2023 11:07
Кількість переглядів: 146

Фото без опису

02 березня 2023 року  заступником начальника Рубіжанської міської військової адміністрації з соціальних питань Алісою Міщенко проведено робочу нараду з питань реалізації  місцевих програм соціальної підтримки населення Рубіжанської громади за рахунок місцевого бюджету у 2023 році. 

У нараді взяли участь начальник управління праці та соціального захисту населення  Наталія Ковтун та директор комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Євген Цихмістренко. 

Серед інших було розглянуто блок питань стосовно  медичних потреб мешканців громади: 
• організація та проведення профілактичних та клініко-діагностичних оглядів сімейними лікарями внутрішньо переселених осіб в місцях їх компактного проживання;
• реалізація лікарських засобів та виробів медичного призначення, отриманих в якості гуманітарної допомоги, в місцях скупчення вимушених переселенців;
• можливість розсилки благодійних ліків згідно потреб сімейним лікарям медичного закладу, які дистанційно впроваджують медичну практику у населених пунктах України: м.Київ, м.Вінниця, м.Полтава, м.Богуслав, м.Хмельницьк, м.Кременчуг, м.Новомосковськ, м.Жовті Води.

Після обговорення було вирішено, що сімейні лікарі Рубіжанського медичного закладу в складі мобільної бригади, за графіком, здійснюватимуть профілактичні та клініко-діагностичні огляди внутрішньо переселених осіб в місцях їх компактного проживання. Це стало можливим завдяки співпраці Рубіжанської міської військової адміністрації з організаторами шелтерів. Крім того задля реалізації потреб вимушених переселенців лікарські засоби та вироби медичного призначення, які отримані Центром первинної медико-санітарної допомоги в якості гуманітарної допомоги, будуть регулярно пересилатися у хаб «Луганщина моя» Рубіжанської міської військової адміністрації (місто Вінниця, вулиця Максимовича 43 Б) та в інші місця України, де рубіжанські сімейні лікарі надають медичні послуги особам, які вимушено покинули свої домівки.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора