Сьогодні день народження у людини, про яку знає кожний українець

Дата: 09.03.2023 11:15
Кількість переглядів: 68

Сьогодні день народження у людини, про яку знає кожний українець. У людини, яка стала символом цілої країни. Пропонуємо вам ознайомитися з декількома фактами про Тараса Шевченка, які, можливо, стануть для вас несподіванкою.

За сучасними стандартами Тарас Шевченко вважався б чоловіком невисокого зросту. Згідно “Формулярного списку про службу лінійного Оренбурзького батальйону №1” зріст рядового Шевченка становив 2 аршини і 5 вершків, що приблизно дорівнює 164 см.

Поет любив співати – він мав дзвінкий голос приємного тембру (тенор або баритон з високими теноровими нотами). В його репертуарі переважно були народні пісні центральної частини України, а під час співу він акомпонував собі на гітарі.

У засланні Шевченко брав участь в описовій експедиції на Аральське море (1848-49), як картограф, топограф і гідрограф: робив замальовки та опис узбережжя та островів, проводив заміри глибин, тобто готував матеріали для створення карт-лоцій, які використовувались ще в 60-70 роках 20 ст.

Всього до сьогодення дійшли 835 картин та малюнків Тараса Шевченка в оригіналах і частково в гравюрах на металі й дереві.

Улюбленим напоєм Шевченка був чай, у який він частенько додавав ром.

Долаючи Рубежі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора