Педагоги комунального закладу дошкільної освіти №1 «Берізка» долучилися до ІІ Міжнародного заняття доброти

Дата: 14.03.2023 09:50
Кількість переглядів: 76

За пропозицією Благодійного фонду «Щаслива лапа» 01 березня 2023 року педагоги комунального закладу дошкільної освіти №1 «Берізка» долучилися до ІІ Міжнародного заняття доброти.

Рубіжанські педагоги, не зважаючи на складні умови здійснення просвітницько-виховної діяльності, проводять роботу щодо формування в  молодого покоління гуманного та відповідального  ставлення до природи і, зокрема до тварин. 

Співчуття дитини до тварин - важлива якість. Ставлячись до тварин з добротою та співчуттям, дитина вчиться поважати тих, хто слабший. Діти, які виявляють у поведінці справедливість, доброту й милосердя до тварин - шляхетні й уважні до людей.

Вихователь  Семелюк Наталія Олександрівна,  під час участі у проекті, який було запропоновано благодійним фондом, поставила перед собою важливі завдання: закріпити  знання дітей про тварин ( котів, собак), про безпечну поведінку при зустрічі з безпритульними тваринами; виховати гуманне та відповідальне ставлення до них, любов, чуйність, доброту, милосердя; сприяти налагодженню доброзичливості, сердечності, взаєморозуміння та взаємоповаги;  вчити усвідомлювати небезпеку, яка може виникнути при неправильній поведінці з тваринами; розвивати пізнавальний інтерес дітей до живої природи,   увагу, пам’ять,   уяву, кмітливість, логічне мислення; розширити знання дітей про особливості догляду за домашніми улюбленцями; ознайомити дітей з проявом емоцій у тварин та поняттям «волонтер». Про все це  діти дізналися в ігровій формі під час проведення  різноманітних заходів: занять,  дидактичних  ігор , вікторини тощо. 

Рубіжанські вчителі впевнені, що дуже важливо навчити малюка поважати й захищати будь-яку живу істоту. Це формує добре ставлення до людей та стає своєрідним запобіжником проявам жорстокості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора