Всеукраїнський урок з профорієнтації за участі провідних українських роботодавців і кар’єрних радників

Дата: 17.03.2023 10:00
Кількість переглядів: 82

Фото без опису

Профорієнтаційна робота – один з найважливіших напрямів діяльності освіти. Реалізується вона на різних рівнях: від всеукраїнського формату до рівня звичайної школи чи гімназії. Своє майбутнє ми визначаємо задовго до останнього шкільного дзвоника. Обираючи професію, намагаємося зважити всі «за» і «проти». Вибір професії – це найголовніший чинник того, як складеться подальше життя. 

Цьогоріч 15 березня учні Рубіжанської гімназії №4 та їхні батьки взяли участь у Всеукраїнському уроці з профорієнтації за участі провідних українських роботодавців і кар’єрних радників. Захід проводився для учнів 7-11 класів у прямому ефірі національного телемарафону «Єдині новини». 

16 березня 2023 року для учнів 7-11 класів Рубіжанської гімназії №4 та їхніх батьків психологом Юлією Топчій був проведений тренінг "Як обрати професію та мати успіх у майбутньому". На заході були розглянуті питання: "Як вибрати професію до душі, якщо не знаєш, чого хочеш?", "Як батькам допомогти дитині з вибором майбутньої професії?". Учням були надані рекомендації, як визначитися з фахом, розглянуті найпоширеніші помилки при виборі професії. Цікавим було ознайомлення з соціально-економічними і психофізіологічними особливостями різних професій, умовами правильного вибору однієї з них та знайомство із запущеною Міністерством освіти і науки іміджевою комунікаційною кампанією «Все працює завдяки нам», яка спрямована змінити ставлення підлітків до професійної освіти. У коротких відео діти прослухали історії молодих випускників закладів професійно-технічної освіти, які розповіли про свій шлях до професії, її цінність та значення.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора