У закладах освіти пройшли заходи до Дня українського добровольця!

Дата: 16.03.2023 10:40
Кількість переглядів: 72

Фото без опису

З 2017 року наша держава 14 березня офіційно відзначає День українського добровольця. Ця дата – пам’ять про тих, хто з березня 2014 року не за чиїмось наказом, а за покликом серця пішов добровільно в зону бойових дій захищати територіальну цілісність України. Сформовані в 2014 році добровольчі батальйони й нині продовжують виконувати надважливу місію – захищають нашу незалежність.

З метою вшанування мужності та героїзму добровольців у закладах освіти Рубіжанської територіальної громади 14 березня 2023 року пройшли різноманітні заходи.

Зокрема для учнів Рубіжанського ліцею педагог-організатор Ірина Кашуба провела інформаційні хвилини, на яких розповіла учням про людей, котрі свідомо за покликом серця стали на захист своєї Батьківщини й боронять рідну землю від загарбників. 

У Рубіжанській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 3 відбулась загальношкільна година спілкування під назвою «Ім’я їх добровольці». Учні познайомились з історією добровольчого руху в Україні, поговорили про найвідоміші на сьогодні добровольчі батальйони. Окремо згадали добровольчі формування рідної Луганщини. Запрошеними гостями заходу були дівчата-волонтери, які крім усього, що так необхідно для наших воїнів на передовій, передають їм листівки, малюнки та обереги, які виготовляють учні школи. Діти із задоволенням слухали розповіді про волонтерські будні, розпитували про все, цікавилися, як вони можуть допомогти, передавали свої побажання для воїнів на передову.

Наш обов’язок пам’ятати нашу історію, пам’ятати про тих, хто не побоявся взяти до рук зброю і піти боронити рідну землю. У кожному закладі освіти хвилиною мовчання вшанували пам'ять усіх, хто віддав своє життя за рідну землю.

Сьогодні, коли наша країна переживає найбільше випробування у своїй новітній історії, ДОБРОВОЛЬЦЕМ став увесь український народ: і ті, хто став до лав Збройних Сил України чи територіальної оборони; і ті, хто всіляко допомагає захисникам. Наша готовність добровільно стати на захист України є запорукою перемоги. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора