Сформована і запрацювала мобільна медична бригада на базі комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Рубіжанської міської військової адміністрації

Дата: 20.03.2023 15:27
Кількість переглядів: 91

У Дніпрі на базі комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Рубіжанської міської військової адміністрації сформована і запрацювала мобільна медична бригада, завдання якої - забезпечення своєчасного доступу до якісних медичних послуг внутрішньо переміщених осіб у місцях компактного проживання. 

16 березня група медиків у складі сімейних лікарів та медичних сестер відвідала волонтерський центр (шелтер) “Гостина” для евакуйованих зі сходу та півдня України, що знаходиться на Криворізькому шосе, 35.
 
Мешканці прихистку отримали консультації від кваліфікованих лікарів первинки, мали можливість перевірити рівень артеріального тиску, цукру у крові, пройти тест на COVID-19, отримати корисні поради щодо покращення стану свого здоров’я.
 
За потреби пацієнти скеровувалися до “вузьких” фахівців спеціалізованих медичних закладів для подальшого обстеження та лікування. За призначенням лікарів всі були забезпечені необхідними безкоштовними якісними лікарськими засобами, які видавалися безпосередньо або шляхом виписування електронного рецепта за державною програмою “Доступні ліки”. 

І найголовніше - всі отримали психологічну підтримку!

Такі корисні зустрічі медиків первинки та тимчасово переміщених мешканців різних громад, в тому числі Луганщини, які опинилися в складних життєвих обставинах, триватимуть і надалі за складеним графіком.

Допомагаємо один одному! Разом до ПЕРЕМОГИ!
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора