Поезія – «кристалізація» душі

Дата: 21.03.2023 09:28
Кількість переглядів: 124

Фото без опису

Кожен вірш – це сповідь поета, якийсь незабутній епізод з його життя. Переконатись в цьому мали змогу всі, хто приєднався 20 березня до спільного онлайн-заходу, в якому взяли участь працівники публічних бібліотек Рубіжного та Кремінної. Літературник «Поезія душі» був присвячений Всесвітньому дню поезії, який рішенням генеральної конференції ЮНЕСКО відзначається 21 березня з 1999 року.

Поезію називають «кристалізацією» життя. Зараз в житті кожного українця багато болю та смутку, але саме поезія налаштовує людські душі на найсвятіші людські почуття – почуття Батьківщини, почуття кохання, почуття національної гідності та любові до рідної землі. Саме ці мотиви прозвучали у віршах, які читав двічі лауреат премії «Поет року» у номінації «Лірична поезія», «рубіжанин по народженню і стану душі» Іван Музальов. Самих глибинних струни душі слухачів торкнулася пісня на слова рубіжанки Олени Радькової, яка минулого воєнного року отримала Гран-прі третього Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Зорепад зимової творчості». 

Як завжди слухачі були у захваті від майстерності віршів «білої ластівки Донбасу» Ганни Гайворонської та написаних від душі палких віршів молодої поетки з м. Кремінна Олени Драголюбової. 

Кожне слово, яке прозвучало з вуст майстрів поетичного слова, ще раз доводить, що Поезія всюди, але саме поет доносить її до людей.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора