20-21 березня у м.Львові відбувся Форум цифрових громад, в якому взяли участь і представники Рубіжанської міської військової адміністрації

Дата: 23.03.2023 10:01
Кількість переглядів: 80

20-21 березня у м.Львові відбувся Форум цифрових громад, в якому взяли участь і представники Рубіжанської міської військової адміністрації.

Форум проводився програмою «Електронне урядування задля підзвітності влади та участі громади» (EGAP), що фінансується Швейцарією і виконується Фондом Східна Європа у співпраці з Мінцифрою та Фондом Innovabridge.

EGAP - це програма міжнародної технічної допомоги, яка першою в Україні розпочала працювати над системним цифровим розвитком держави.

Ключова мета цієї програми – покращити якість життя українців завдяки зручним і прозорим державним сервісам. Щоб громадяни не витрачали часу на бюрократію та збір документів. Щоб доступ до державних послуг був однаково простим усюди: від столиці – до віддалених гірських сіл. Щоб мешканці будь-якого регіону могли легко впливати на життя у своїх громадах: ініціювати власні проєкти та звертатися до місцевої влади. Щоб комунікація з владою була однаково простою усюди — незалежно від того, де ти мешкаєш. 

На Форумі були презентовані успішні проєкти регіональної цифровізації Луганської, Дніпропетровської, Вінницької та Чернігівської областей. Про поточний стан цифровізації громад та подальші плани розповіли спікери програми EGAP. Заступник голови Державної міграційної служби України надав змістовну інформацію щодо впровадження біометрічних станцій у ЦНАПи територіальних громад. Обговорювалися також можливості цифровізації в умовах війни та залучення мешканців до процесів прийняття рішень. Корисною інформацією поділилися керівники центрів надання адміністративних послуг в рамках панельної дискусії «Е-послуги та цифрові сервіси в громадах». Особлива увага була приділена питанням цифрової безпеки.

Як зазначають у EGAP : «Під час російської агресії в Україні ми допомагаємо громадам адаптуватися до нових викликів, підтримуємо вимушено переміщених осіб та співпрацюємо з національними партнерами щодо створення цифрових рішень задля безпеки та захисту прав українців.

Стійке партнерство та спільні ініціативи з державними та місцевими органами влади – це фундамент нашої роботи. Разом у нас вийде перетворити державу на зручний сервіс і зробити громадян реальними учасниками ухвалення рішень».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора