Україна – це Європа!

Дата: 23.03.2023 10:45
Кількість переглядів: 101

Фото без опису

З метою поширення та розповсюдження знань про Європу та європейські країни протягом місяця в Рубіжанському ліцеї проходили заходи з європейської інтеграції. Класні керівники, вчителі-предметники, педагог - організатор проводили тематичні години спілкування: «Україна- Євросоюз: реалії та перспективи» для учнів 10-11 класів, виховні години: «Євроатлантична інтеграція. Україна – це Європа» , «Сто метрів до Європи» для учнів 6-9 класів,  диспути, інформаційні  марафони, вікторини “Україна – країна європейських цінностей”,  віртуальні подорожі "Країна, яку я мрію відвідати", під час яких учні  визначали розташування Європи на карті, переглядали  відео, презентували малюнки. 

На уроках музичного мистецтва, прослуховуючи останню дев’яту симфонію  Л. ван Бетховена, учні були вражені  грандіозним задумом композитора. Він  потребував, окрім великого складу оркестру, також і включення до фіналу хору та солістів, які співали гімн на вірші оди Ф. Шиллера «До радості». Л. ван Бетховен  змалював величну картину прагнення людства до щастя, братерства, єднання. Ця мелодія оди стала гімном Європи. 

Протягом місяця діти дізналися  багато нової інформації про багатокультурну європейську спадщину, відкритість до інших культур, знання та критичне розуміння світу: політики, прав людини, культури, релігії, історії.  Ми можемо сміливо сказати : “Україна – європейська держава»!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора