26 березня в Україні відзначається День Національної гвардії України!

Дата: 26.03.2023 14:27
Кількість переглядів: 97

Фото без опису

Народжена війною сучасна Національна гвардія України була створена в березні 2014 року в розпал агресії Росії на сході України. До неї увійшли підготовлені військовослужбовці внутрішніх військ і мотивовані добровольці, які об’єднали свої сили, щоб стати на захист народу і державності України. Нині підрозділи Національної гвардії України є потужною складовою Сил оборони держави.

Начальник Рубіжанської міської військової адміністрації Андрій ЮРЧЕНКО до дня Національної гвардії України відвідав військові частини, які сьогодні захищають інтереси нашої держави на передньому краї -  Кремінському, Лисичанському та Бахмутському напрямках, де особисто привітав підрозділи Національної гвардії України та побратимів, з якими у лютому-березні 2022 року боронив Рубіжне.

Начальник адміністрації міста Рубіжне  вручив Відзнаки «Захисник Рубіжного»  53 військовослужбовцям та Подяки Рубіжанської міської військової адміністрації 31-й Бригаді імені генерал-майора Олександра Радієвського (Олександр Радієвський – генерал-майор, який 23 липня 2014 року загинув під час бою за звільнення  Лисичанська, коли разом з бійцями потрапив у засідку на мосту), Першій Президентській бригаді оперативного призначення імені гетьмана Петра Дорошенка («Буревій») та 15-му окремому Слов'янському полку Національної гвардії України.

Начальник Рубіжанської міської військової адміністрації Андрій ЮРЧЕНКО висловив слова вдячності військовослужбовцям  Нацгвардії за мужність і героїзм, які вони демонструють  у боях під час захисту Батьківщини, та зазначив, що бійці Національної гвардії України першими прийняли бій під час оборони міста Рубіжне і задля збереження пам’яті про загиблих Героїв було започатковано проєкт «Рубіжанський меморіал», в якому вже зібрані історії про понад 70 військовослужбовців, більшість з яких – нацгвардійці.

У воїнів Національної гвардії України є святі слова, які переконливо визначають роль і призначення національного війська – служити українському народові. У відповідальний час народ завжди з особливою увагою дивиться на своїх захисників, для яких служіння народу – найвища честь, покликання, обов’язок. Сила та міць української держави – у єдності армії та народу.

Слава Національній гвардій України! Слава Україні!
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора