Рубіжанський меморіал. Олександр Божок

Дата: 27.03.2023 09:05
Кількість переглядів: 194

Фото без опису

Фото без опису

Старший солдат Олександр Божок, позивний Рум, помер 27 квітня 2022 у шпиталі внаслідок отриманих напередодні осколкових поранень під час оборони міста Рубіжне на Луганщині. Воїну було 33 роки.

Олександр народився у Вінниці. Навчався у місцевій школі. Пройшов строкову військову служба у лавах НГУ. Потім закінчив факультет прокуратури та слідства Одеської національної юридичної академії. Працював юристом. У вільний час займався спортом.

З перших днів повномасштабної війни чоловік приєднався до місцевої тероборони та стояв на блокпостах. У квітні став бійцем 111-ї окремої бригади територіальної оборони ЗСУ та вирушив на передову. Постійно заспокоював рідних і казав, що у нього все добре.

25 квітня Олександр сказав мамі, що 5 днів буде без зв’язку. А через 2 дні його не стало. Рідні цього не знали. Мама продовжувала йому писати повідомлення і чекала на відповідь. Згодом почала пошуки. І вже на початку травня їй повідомили про найгірше.

«Мій син був дуже доброю, порядною, чесною, справедливою та життєрадісною людиною. Завжди був всюди першим. Казав: «Я справжній воїн». Постійно всім допомагав: і людям, і тваринкам. Таких людей в наш час дуже мало. Міг залишитись в тилу, але пішов добровольцем. Він був найкращим сином. Нам його дуже не вистачає», – розповіла мама загиблого Тетяна.

Поховали воїна у селі Зарванці на Вінниччині.

В Олександра залишилися батьки, сестра і племінник.

Рубіжанська міська військова адміністрація висловлює щирі співчуття родині загиблого.

Вічна пам’ять та слава Герою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора