Всесвітній день боротьби проти туберкульозу

Дата: 28.03.2023 10:10
Кількість переглядів: 97

Фото без опису

Всесвітній день боротьби проти туберкульозу встановлений Всесвітньою організацією охорони здоров’я , який відзначається щороку 24 березня  в ознаменування того, що цього дня у 1882 році лікар Роберт Кох відкрив збудника туберкульозу — туберкульозну бацилу. Це стало першим кроком на шляху діагностування і лікування небезпечного захворювання.

З метою показати учням небезпечність хвороби, навчити заходам профілактики, спонукати до своєчасного обстеження, залучення до здорового способу життя вчителі Рубіжанського ліцею провели низку виховних заходів: «Мої легкі чисті», «Єднаймося задля ліквідації туберкульозу!», «24 березня - Всесвітній День боротьби з туберкульозом» та інші. На уроках образотворчого мистецтва з вчителем Ковальовою Мариною Ростиславівною, діти організували виставку малюнків.

Туберкульоз – звичайна хвороба, і люди, які живуть із таким діагнозом, не складають небезпеки для оточення та в побуті, якщо дотримуються вимог інфекційного контролю. Ці правила знає кожен учень ліцею, але ,щоб запобігти інфікуванню, вкрай важливо пам’ятати головне правило: якщо занедужали, не зволікайте з візитом до лікаря. І головне треба пам'ятати, – туберкульоз  виліковний за умови його раннього виявлення і своєчасно розпочатого лікування , яке за жодних обставин не можна переривати.

Бережіть своє  здоров’я і життя! Разом ми переможемо і ворога, і туберкульоз!
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора