Регіональні заходи плану дій резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» впроваджують у медичних, соціальних, освітніх закладах, хабах та шелтерах Луганщини

Дата: 29.03.2023 11:15
Кількість переглядів: 98

Регіональні заходи плану дій резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» впроваджують у медичних, соціальних, освітніх закладах, хабах та шелтерах Луганщини

28 березня Урядовою Уповноваженою з питань ґендерної політики Катериною Левченко проведено нараду щодо впровадження Національного плану дій на виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року: локалізація на галузевому, регіональному та місцевому рівнях.

Від Луганської області до обговорень долучилися заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська та директорка Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук.

Під час заходу підіймались питання виконання резолюції, аспекти її впровадження на різних рівнях, проблемні питання та виклики. Також розглянуто досвід різних областей у цій сфері.

Катерина Безгинська поінформувала про досвід формування та прийняття регіонального плану 1325 у Луганській області.

Вона зазначила, що перший регіональний план в нас затвердили ще у 2018 році.

Новий регіональний план прийнято у березні 2023 року і цей документ передбачає багато завдань, які необхідно реалізувати вже цього року. Втім, низка заходів нового плану є завданням на майбутнє.

Регіональний план дій 1325 реалізується у медичних, соціальних установах, закладах освіти, хабах, місцях компактного проживання та шелтерах Луганщини.

Впровадження НПД 1325, регіонального плану дій, а також планів територіальних громад - це робота на найближчі роки, під час якої необхідно врахувати різні аспекти пов’язаних з бойовим діями, деокупацією, наданням допомоги населенню та цілою низкою інших питань.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора