Всеукраїнський методологічний семінар «Військово-патріотичний напрям позашкільної освіти: теорія і практика»

Дата: 04.04.2023 10:00
Кількість переглядів: 58

Фото без опису

31 березня 2023 року відбувся ХIV Методологічний семінар з позашкільної освіти. 2335 учасників взяли участь у онлайн відкритій лекції «Військово-патріотичний напрям позашкільної освіти: теорія і практика», серед них - педагоги Рубіжанського міського Центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді Олена Тарасенко, Олена Хмельницька, Ігор Тарасенко.

З вітальним словом до учасників семінару звернулася Олена Биковська – президент Міжнародної асоціації позашкільної освіти, завідувач кафедри позашкільної освіти Національного педагогічного університету імені М. П. Драгоманова, доктор педагогічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України. Під час заходу спікери презентували найбільш актуальні питання у сфері позашкільної освіти, діяльності закладів позашкільної освіти. 

Василь Мокан, заступник голови Комітету Верховної Ради з питань молоді і спорту у Верховній Раді України IX скликання, голова підкомітету з питань національно-патріотичного виховання доповів про Закон України «Про основні засади державної політики у сфері утвердження української національної та громадянської ідентичності». Володимир Половський, вчитель Ліцею імені М. Сабата м. Івано-Франківськ, поділився досвідом з організації онлайн-вікторин. Марія Деленко, методистка Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, розповіла про козацьку педагогіку як вагомий інструмент плекання характеру української дитини. Олег Шевцов, завідувач військово-патріотичним відділом КЗПО «Обласний Центр ДЮТ» Житомирської обласної ради, поділився досвідом організації та проведення ІІ (обласного) етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Олена Охрімчук, начальниця Управління забезпечення реалізації політики національної пам’яті в регіонах Українського інституту національної пам’яті, зробила доповідь на тему: «Формування української національної та громадянської ідентичності: сучасні форми і методи роботи». Володимир Барановський, вчитель предмету «Захист України», керівник гуртків «Джура», учасник бойових дій, член координаційної ради з питань патріотичного виховання Хмельницької облдержадміністрації, поділився досвідом навчання школярів муштровим хватам.

Більш детально ознайомитися із змістом виступів можна за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=8Bo1SEPog1k 

Сьогодні в Україні приділяється особлива увага військово-патріотичному вихованню, як виховному процесу, спрямованому на формування у громадян України оборонної свідомості, готовності до національного спротиву, підвищення суспільної значущості та поваги до військової служби, мотивації громадян до набуття ними необхідних компетентностей у сфері безпеки і оборони. Педагоги Рубіжанського міського Центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді, які сьогодні займаються військово-патріотичним вихованням дітей, отримали від організаторів заходу відповідні сертифікати. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора