Управління житлово-комунального господарства інформує

Дата: 05.04.2023 10:24
Кількість переглядів: 104

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 26.03.2022 року № 380  «Про збір, обробку та облік інформації про пошкоджене та знищене нерухоме майно внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених військовою агресією російської федерації», фахівцями управління житлово-комунального господарства Рубіжанської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області виконується робота із внесення інформації щодо пошкодженого та зруйнованого майна, розташованого на території Рубіжанської міської територіальної громади до Реєстру пошкодженого та зруйнованого майна (РПЗМ). 

Ця робота виконується  з лютого 2023 року.  На сьогоднішній день зареєстровано 306 пошкоджених та знищених будинків, які розташовані на території Рубіжанської міської територіальної громади. Але питання  верифікації   власників (управителів) квартир та житлових приміщень за допомогою Державного  реєстру речових прав на нерухоме майно (Державний реєстр прав) та Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (ЄДР), доступ до яких, на жаль, ще не отримано, є проблемним. Саме тому управління житлово-комунального господарства звертає увагу мешканців громади та власників пошкодженого та знищеного майна на необхідність внесення точної та достовірної інформації до інформаційних повідомлень про пошкоджене та зруйноване житло, а саме обов’язкове внесення назви міста, вулиці, номерів будинку  та квартири,  також бажано внесення даних  всіх власників  пошкодженого або зруйнованого майна, якщо їх декілька. 

Ще одним, не менш важливим напрямком роботи управління є забезпечення соціальних та житлових прав внутрішньо переміщених осіб Рубіжанської міської територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області.

Так, спеціалістами управління житлово-комунального господарства на офіційному сайті Рубіжанської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області були розміщені оголошення щодо проведення інвентаризації особових справ громадян, які перебували на квартирному обліку у Рубіжанській міській раді, а саме:
• організація та прийом документів від дітей-сиріт та дітей, позбавлених
батьківського піклування, які вихали на підконтрольну Україні територію, з метою поновлення бази квартирного обліку Рубіжанської міської територіальної громади;
• здійснення роботи щодо інвентаризації особових справ внутрішньо переміщених осіб з числа учасників бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України та перебували на квартирному обліку у Рубіжанській міській раді Луганської області.

Вказані категорії осіб звертаються за консультаціями та у подальшому надають перелік документів, необхідних для уточнення даних особових справ. Так, з моменту висвітлення оголошень до фахівця, який веде цей напрям, звернулися за онлайн-консультацією 24 особи. На даний час, робота у даному напрямку триває.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора