ВЕСНЯНІ КАНІКУЛИ

Дата: 06.04.2023 14:32
Кількість переглядів: 61

Фото без опису

Навесні настає час, коли тане сніг, весело щебечуть пташки, пробуджується вся природа. У цей час школа дає можливість перепочити педагогам та учням. Чим відрізняються весняні канікули він осінніх, зимових або літніх? Така перерва дає можливість втомленим школярам набратися сил для останнього ривка в навчанні. Випускники, затамувавши подих, чекають іспитів, адже скоро перед ними відкриється доросле життя. А для багатьох батьків у цей період постає питання про те, чим зайняти своїх непосид під час весняного відпочинку.

У перші  дні канікул учні Рубіжанської ЗШ І – ІІІ ст. №3 «відвідали» музеї України. У Національному науково-природничому музеї НАН України учні дізналися  про виникнення, будову та еволюцію Землі, її рослинний і тваринний світ, їхнє минуле та сучасне, про історію матеріальної культури племен і народів. У Національному художньому музеї звернули увагу на різні експонати, а їх налічується більше 40 тисяч, включаючи твори українського живопису, скульптури та графіки, створені від часів Київської Русі і до нашого часу.  У  Київському музеї народної архітектури й побуту  побачили не лише минуле нашого народу і його сучасне, а й зазирнули в майбутнє. Також учні переглянули анімаційну виставу «Колискові України», побували на екскурсії "Поетичні мелодії весни».

Учителі Рубіжанської гімназії №4, розуміючи усі складнощі дистанційного навчання, з метою надолуження освітніх втрат організували індивідуальні консультації для учнів 2-9 класів з усіх предметів. У 2-4 класах пройшли бесіди: “Домедична допомога постраждалим від пожеж”, “Операція “Чиста оселя, подвір’я, вулиця, село, місто - чиста  країна”, бесіда-заклик «Турбота про птахів», бліц-вікторина «Розумники і розумниці». У 7 класі була проведена віртуальна подорож “Луганщина-світанок України”. Учні 7-8 класів взяли участь у грі-вікторині з англійської мови, дев’ятикласники обговорили тему «Шкідливі та корисні звички». Учні 2-6 класів підготували виставку малюнків «Ми діти, і ми проти шкідливих звичок». Педагог-організатор Інна Андрусенко провела майстер-клас з виготовлення Великодньої поробки для учнів і вчителів.  Був проведений круглий стіл для учнів 6-9 класів «Здоровий спосіб життя вибір успішних», а після нього - вікторина «Що шкідливо? Що корисно?». Психолог Юлія Топчій запропонувала дітям ознайомитися з освітнім мультсеріалом “Вулиця сезам” (розвиток математичних, наукових та соціально-емоційних навичок, формування здорового та безпечного способу життя, безбар’єрного спілкування). 

Не варто в цей час нехтувати правилами загальної безпеки. Тому вчителі Рубіжанського ліцею провели інструктажі з дітьми перед канікулами про те, як поводитися в дорозі і на природі, у транспорті й в громадському місці, дотримуватися правил безпеки при користуванні побутовими електроприладами, правил пожежної безпеки, поведінки  біля водоймищ, правил поводження з вибухонебезпечними предметами, про заборону перебування на вулиці без нагляду дорослих у вечірні години. Також організували різноманітні заходи на канікулах, а саме : відео екскурс " Які об'єкти охороняє ЮНЕСКО в Україні", години спілкування "На шляху до життєвого успіху", "Туберкульоз: як уберегтися", онлайн-тріп "Моя дивовижна Україна", «Художник і дитяча книжка», «У країні казкових героїв», «Весняні свята в Україні» тощо..

Важливо, що на цьому тижні канікул діти більше часу приділили хобі, подорожам, спілкуванню та розвагам. Канікули швидко закінчуються, і знову починаються уроки. Але яскраві враження від добре проведеного часу допомагають у нелегкій справі навчання.
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора