В закладах освіти Рубіжанської територіальної громади пройшов тиждень правових знань

Дата: 07.04.2023 09:10
Кількість переглядів: 68

Фото без опису

З 20 по 24 березня 2023 року в закладах освіти Рубіжанської територіальної громади пройшов тиждень правових знань. З метою реалізації загальнонаціональної програми з правового всеобучу населення, набуття здобувачами освіти правових знань,  профілактики правопорушень та популяризації відомостей про небезпечні суспільні явища сьогодення, які є порушенням основних конституційних прав людини й громадянина, було  проведено низку заходів.

Зокрема в Рубіжанській гімназії № 1 у рамках тижня правових знань були проведені наступні заходи: діти 2 - 4 класів переглянули та обговорили науково-популярний фільм «Конвенція про права дітей», 5 - 6 класів узяли участь у правововому турнирі "Я і закон", 8 - 9 класів створили, переглянули та обговорили презентацію"Свобода й особиста недоторканість дітей».  Педагогом-організатором для учнів 6-8 класів було проведено  захід «Свої права, дитино, знай та про обов'язки не забувай!». Діти переглянули відеоролик та обговорили всі питання, які стосуються   правової культури та правомірної поведінки.

У Рубіжанський спеціалізованій школі І-ІІІ ступенів № 10 Рубіжанської міської ради Луганської області під час тижня правових знань були проведені бесіди, виховні години, онлайн круглий стіл на правову тематику.

У Рубіжанській загальноосвітній школі № 3 класні керівники 9-х класів провели виховні заходи під назвою «Увага! Молодіжний рух «Редан». Учителі початкових класів окрему увагу звернули на формування громадянських компетентностей та ціннісних життєвих орієнтирів серед учнів молодшої шкільної ланки, формування в дітей поваги до правил, законів,  норм, які діють у світі. З цією метою вчителі 2-4 класів провели інформаційні хвилинки, квести, онлайн вікторини, ігри, ігри-мандрівки, години спілкування, присвячені правам та обов’язкам людини і громадянина, особливо правам дітей (гра «Права людини з казковими героями» - для учнів 3 класів, гра «Казка вчить…» - для учнів 4-х класів, профілактичні бесіди, ігри, в яких висвітлюється проблема негативного впливу шкідливих звичок). Учні 7-8 класів узяли участь у грі «Круті детективи», яка присвячена Міжнародному дню боротьби за ліквідацію расової дискримінації, який відзначають за ініціативою ООН щорічно 21 березня. Для учнів 6-х класів було проведено урок-екскурсію з елементами гри до Міжнародного дня пам’яті жертв рабства та трансатлантичної работоргівлі (25 березня) під назвою «Гладіатори – борці за особисту свободу в античному Римі». Завершився тиждень загальношкільною інформаційною лінійкою на тему «Права дитини».

У Рубіжанській гімназії № 4 в початкових класах пройшли заходи: гра-мандрівник “Захищаємо права казкових героїв”, творча робота “Права в моєму житті”, конкурс малюнків “Світ моїх прав”, перегляд мультфільму  “Права людини”; виховний захід “Наші права - щасливе дитинство”.  Для учнів 5-9 класів класними керівниками та вчителем основ правознавства Інессою Петросян був організований перегляд освітніх відеороликів, проведені години спілкування, правова вікторина “У країні права”, перегляд і обговорення фільму про онлайн-безпеку в Інтернеті “Хаппі та її суперсила” , усний журнал  “Як захистити свої права”, бесіди “Що таке ІПСО?», “Цифрові права та безпека в Інтернеті”. Захід для учнів 5-9 класів “Толерантність - це дорога до миру” провела психолог Юлія Топчій. Протягом тижня на сайті закладу й у спільних чатах була відкрита рубрика для батьків “Психолог рекомендує”, розміщено інформацію “Складна поведінка дитини: як знайти ключ до позитивних змін, не порушуючи права дитини”.

У Рубіжанському ліцеї пройшли інформаційні бесіди, години спілкування . Протягом тижня вчителями історії,  права та класними керівниками були проведені цікаві й змістовні заходи, а саме: «Знай свої права та обов'язки, не порушуй закони", «Права людини», «Діти України за мир», гра «Знавці права», “Декларація прав дитини. Проблема дитинства в світі та  в Україні”, турнір правознавців у старшій школі, де діти ознайомилися з Конвенцією ООН про права дитини, обов'язками учнів, обговорили умови попередження правопорушень. Заходи сприяли підвищенню зацікавленості учнів правознавством. Робота з формування правових відносин продовжується і далі. Вона сприяє розширенню правових знань учнів.

Діти, батьки і вчителі закладів освіти набули певних нових знань з правової тематики.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора