7 квітня – Всесвітній день здоров’я

Дата: 07.04.2023 14:21
Кількість переглядів: 125

Фото без опису

«Доброго здоров’я!» – так вітаються наші співвітчизники, а коли прощаються кажуть «Бувайте здорові!», тобто бажають здоров’я і практично ніколи не замислюються скільки сенсу закладено у цих словах.

7 квітня весь світ святкує Всесвітній день здоров'я, який було започатковано на честь створення, а точніше – прийняття статуту Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) у 1948 році.

Вперше святкування Всесвітнього дня здоров'я відбулося в 1950 році. Уже тоді глобальною ідеєю заходу була пропаганда здорового способу життя і боротьба з поширенням різних захворювань.

Щороку для Всесвітнього дня здоров'я вибирається тема, що відображає якусь пріоритетну область суспільної охорони здоров'я. Тема 2023 року – «Здоров’я для всіх». Цей девіз присвячений 75-річчю від дня створення Всесвітньої Організації Охорони Здоров'я.
Тому, святкуючи цей день цього річ, не забудьте про хештег #HealthForAll #WHO75.

В свою чергу, колектив Дитячо-юнацької спортивної школи № 1 м. Рубіжне не тільки знає, що таке здоров'є, а й допомагав та допомагає зробити мешканців громади здоровішими, спортивнішими та активнішими. 

Для колективу спортивної школи – це можливість показати не словом, а ділом, що спорт і здоров’я завжди йдуть поруч. Колектив тренерів-викладачів регулярно долучався до традиційного заходу покращення спортивної бази, а саме благоустрою стадіону «Хімік». Навесні проводились толоки, під час яких тренери з вихованцями і адміністрація збирали та вивозили сміття, фарбували спортивні майданчики та оновлювали розмітку. 

Зокрема, у 2016 році біля входу стадіону «Хімік» була висаджена алея Спортивної слави, на якій провідні рубіжанські спортсмени висадили каштани, за будівлею «Клубу «Ринг» співробітники обладнали спортивний майданчик для гри у футбол, висадили соснові саджанці біля залу спортивної гімнастики.

Протягом 2020-2021років приводили в порядок сквер, в якому зусиллями і коштом ДЮСШ № 1 була реконструйована історично-архітектурна пам’ятка, на якій встановлено меморіальний знак Олімпійському чемпіону Володимиру Смирнову. Навколо оновленого пам’ятника було покращено стан прилеглої території, де планувалося розбити спортивний сквер. 

Всі ці ініціативи спортивної школи щодо поліпшення стану спортивних зон в Рубіжному радо підтримували містяни. Рух, спрямований на популяризацію здорового пособу життя, покращення умов зайняття спортом і проведення активного дозвілля в нашому місті, набирав обертів й поширювався з кожним роком. І обов’язково буде мати поширення після Перемоги та повернення до Рубіжного!
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора