Всесвітній день здоров'я

Дата: 11.04.2023 13:01
Кількість переглядів: 72

Фото без опису

Щороку 7 квітня люди в усьому світі відзначають Всесвітній день здоров'я. Заходи, що проводяться  в цей день, дозволяють ще раз нагадати всім і кожному, що здоров’я – це безцінний скарб. Незважаючи на те, що з часом люди навчилися берегти навколишнє середовище і ретельніше піклуватися про свій стан здоров'я, існує безліч  невирішених проблем, на які важливо звертати увагу.

Напередодні Всесвітнього дня здоров’я педагоги Рубіжанського  ліцею провели безліч різноманітних виховних заходів: розповідали учням про основи здорового харчування, шкідливість тютюнопаління, мотивуючи підростаюче покоління до здорового способу життя.  Проводили  години спілкування: "Ми за здоровий спосіб життя", «Хочеш бути здоровим? Будь!», «У боротьбі зі шкідливими звичками», «Наше здоров’я – у наших руках», ігри-вікторини  «Стежинами здоров'я».  Діти переглядали  презентації, грали в гру "Корисно/шкідливо", розповідали про те, як вони дотримуються правил здорового способу життя. Сьогодні наші учні сповнені сил та енергії, багато мріють й планують своє мирне майбутнє, щодня пізнають навколишній світ. Ми, вчителі, вчимо їх бути свідомими у виборі свого стилю життя, своїх уподобань, друзів, бо впевнені, що  від цього залежить здоров’я та  життя.

У Рубіжанській гімназії №4 була проведена низка заходів про цінність здоров’я, про шкідливі звички тощо. У початкових класах пройшли години спілкування: «Хочеш бути здоровим? Будь ним!». Діти дізналися про головну мету Дня здоров’я, обговорили найважливіші правила здорового способу життя, створили корисний ланч-бокс, отримали інформацію про здорове харчування, пограли в ігри "Так чи ні","Ланцюжок", дізнались про значення та джерела вітамінів. В умовах війни доступ до різноманітних продуктів може бути обмеженим, але навіть зараз основні принципи здорового харчування залишаються такими ж, і їх важливо дотримуватися. У 7 класі учні працювали зі збірником “Здорові харчові звички”. У 8 класі проведено виховну годину "Зроби свій вибір на користь здоров'я", де учні з'ясували сутність понять "здоров’я" та "здоровий спосіб життя", ознайомились з висловами видатних людей про здоров'я. Дев’ятикласники провели дискусію на тему «Вплив стресу на здоров’я людини», а учні 7-9 класів створили постери про здоров’я. Діти долучилися до челенджу “Мій день починається із зарядки”. 

Усі учасники заходів зробили висновок, що здоров’я є найважливішим для людини.
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора