Сьогодні роковини з дня загибелі Сезика Яківа Івановича, капітана Національної гвардії України, який останні 14 років свого короткого, але такого героїчного життя жив у місті Рубіжне

Дата: 12.04.2023 09:07
Кількість переглядів: 82

Фото без опису

Сьогодні роковини з дня загибелі Сезика Яківа Івановича, капітана Національної гвардії України, який останні 14 років свого короткого, але такого героїчного життя жив у місті Рубіжне.

Яків народився у 1985 році у селищі Талалаївка Чернігівської області. Брав участь в АТО/ООС. Під час повномасштабної  війни служив  командиром 5- ї патрульної роти стрілецького батальйону Національної гвардії України. Загинув 12 квітня 2022 року під час оборони міста Рубіжне. Нагороджений орденом «За мужність»   III ступеня у 2022 році, посмертно. 

15 квітня 2022 року воїна поховали у рідній Талалаївці. Талалаївська селищна громада з почестями попрощалася з  Героєм: «Тяжке горе і пекучий біль прийшли знову на нашу Талалаївську землю. Сьогодні ми провели в останню путь захисника України, який віддав своє молоде життя за її незалежність. Яків СЕЗИК був кадровим військовим. Професію - батьківщину захищати обрав відразу після школи. Мав досвід бойового офіцера і добру душу справжнього воїна світла. На рідній вулиці Сонячній в Талалаївці його чекали батьки. Та не судилося обійняти. Яша любив Україну і віддав найдорожче – своє молоде життя за її майбутнє».

У Яківа залишилася дружина Людмила та донька, які з дня загибелі Героя майже щодня сумують за своєю найріднішою людиною. Людмила згадує чоловіка як спокійну, надійну, хазяйновиту  та жартлівливу людину, яка могла підняти настрій усім. Він дуже любив природу – порибалити, позбирати гриби, просто пройтися рубіжанськими лісами, навіть взимку, бо  увесь час перебував у русі, щось робив. За словами Людмили донька важко переживає втрату татка, якого дуже любила. Він був її надійним захистом, навіть коли мама сварила. Сьогодні він став янголом-охоронцем для своєї родини. 

Ми закликаємо вшанувати  пам’ять цього справжнього Героя, який віддав своє життя під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, хвилиною мовчання. 

Рубіжанська територіальна громада пам’ятає і завжди буде пам’ятати про Героїв, які загинули, ставши на захист рідного міста та України.

Висловлюємо слова співчуття рідним та близьким Яківа Сезика та схиляємо голови у скорботі разом із Вами.

Світла пам’ять про кожного Героя буде збережена.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора