«СТВОРЕННЯ ТА ВИКОРИСТАННЯ БЛОГУ (САЙТУ) В ПРОФЕСІЙНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ ПЕДАГОГА»

Дата: 13.04.2023 09:27
Кількість переглядів: 101

Фото без опису

Інформаційний простір сучасного вчителя обов’язково повинен містити віртуальну складову його діяльності. Цього вимагає дистанційне навчання, цього вимагає сучасне суспільство. Використовуючи різноманітні інформаційні канали – телевізійний, комп’ютерний, канал передачі даних за допомогою мобільних пристроїв тощо, - вчитель реалізує власні інформаційні потреби та запити, підвищує кваліфікацію, спілкується з колегами та учнями, розміщує матеріали в мережі, веде освітній сайт, блог. 

Успіх роботи в умовах дистанційного навчання залежить від активної взаємодії всіх учасників освітнього процесу, технічних можливостей та, насамперед, навичок педагогів у сучасних інформаційних та цифрових технологіях. Розуміючи це, вчителі закладів освіти міста Рубіжного активно використовують сучасні інформаційні технології, безперервно підвищують свій професійний рівень, адже учитель не має права відставати від часу, в якому живе.

12 квітня 2023 року КУ ЦПРПП РМР була організована онлайн-зустріч для вчителів закладів освіти: «Створення та використання блогу (сайту) в професійній діяльності педагога». 

Консультант Рубіжанського Центру професійного розвитку педагогічних працівників, Тетяна Єршова, розповіла педагогам про основні відмінності між сайтом та блогом, окреслила особливості створення та ведення персонального блогу, а вчителі поділилися практичним досвідом з даної теми.
Цікавим та змістовним був виступ Ковальової Марини Ростиславівни, вчителя образотворчого мистецтва Рубіжанського ліцею, яка продемонструвала власний сайт, ознайомила з розділами сайту, розповіла про особливості ведення сайту(aquamarine_art).

Особистим досвідом створення та використання персонального сайту поділилася Кравченко Олена Анатоліївна, вчитель математики Рубіжанського ліцею, яка окреслила особливості сайту, розповіла про переваги, які з’являються, коли педагог веде власний сайт (https://lenatolevna.jimdofree.com/).
Захопливо та мотивуюче виступила Астахова Діана Євгенівна, вчитель інформатики ЗШ №3, яка веде шкільний ТікТок канал. Діана Євгенівна продемонструвала короткий відеоролик в стилі ТікТок, в якому окреслила головні переваги створення такого виду контенту. Також вчитель ознайомила педагогів зі шкільним ютуб-каналом (https://www.tiktok.com/@rubizhneschool3?_t=8YPo3AsPyfG&_r=1).

Вчитель фізичної культури ЗШ №3 Кучерешко Олексій Вікторович поділився досвідом ведення відеоблогу на ютуб-каналі, де розміщує мотивуючі відео та різноманітні комплекси загальнорозвиваючих вправ (https://www.youtube.com/@user-bc8zj3lp4t).

В підсумку можемо сказати, що сайти та різноманітні блоги мають великий потенціал для активного та інтерактивного навчання, інтенсивної взаємодії між користувачами й авторами, розвитку навичок мислення й більшої гнучкості навчального процесу та формування ключових та предметних компетенцій. 
Вести персональний сайт чи блог – це сучасно, перспективно, зручно! 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора