У Вінницькому хабі відбулась арт-майстерня з виготовлення Великодніх саморобок

Дата: 14.04.2023 16:49
Кількість переглядів: 72

Фото без опису

Внаслідок збройної агресії російської федерації проти України, проведення активних бойових дій на території Луганської області та її тимчасової окупації, значна кількість мешканців Луганщини втратила житло, роботу, бізнес і була вимушена виїхати до більш безпечних регіонів України.

Протягом 2022 року в багатьох містах України створювались гуманітарні хаби для внутрішньо переміщених осіб з Луганщини. 

У вересні 2022 у м. Вінниця (вул. Максимовича, 43 б) для мешканців Луганщини було відкрито гуманітарний штаб під керівництвом Рубіжанської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області. В хабі переселенці можуть отримати допомогу з юридичних та медичних, психологічних та соціальних питань, професійні поради з питань працевлаштування та інших проблеми. Не менш важливим є отримання/надання культурних послуг. 

Так, 14 квітня, напередодні Великодніх свят, завдяки спільним зусиллям відділу культури, молоді та спорту Рубіжанської міської військової адміністрації, спеціалістів гуманітарного штабу Рубіжанської міської військової адміністрації, директора комунального закладу «Гірська дитяча школа мистецтв» Гірської міської територіальної громади Катерини Гундерової та ГО «Аваліст», у Вінницькому хабі відбулась арт-майстерня з виготовлення Великодніх саморобок для дітей внутрішньо переміщених осіб з Луганщини.

З давніх-давен українці на Великдень прикрашали свої помешкання великодніми сувенірами, витинанками, рушниками. Прикраси для дому готували всією сім’єю від малого до великого. Особливу радість приносило це дітям. Відродити цю традицію зовсім не складно.

Виявляється, щоб створити оригінальні святкові прикраси потрібно зовсім небагато часу, кольоровий папір, ножиці, клей і найголовніше – бажання та фантазію.

Захід був цікавий та приніс багато задоволення для малечі. Прикраси зроблені дитячими руками, вийшли дуже милі та зворушливі.

Після завершення заходу всі учасники отримали солодкі подарунки. А деякі дитячі вироби вже скоро отримають наші непереможні воїни ЗСУ.

Дякуємо дівчатам з гуманітарного хабу та Гірської міської територіальної громади, бо лише разом, об'єднавшись, підтримуючи один одного, ми переможемо!
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора