12 квітня - Всесвітній день авіації та космонавтики

Дата: 15.04.2023 13:38
Кількість переглядів: 66

Що там за горизонтом?... Це питання ніколи не давало людям спокою. Вступ людства в космічну еру був відповіддю на  жагу пізнати нове, раніше невідоме…  

Можна сказати, що наші земляки були першими в розвитку ракетно-космічної галузі. Своїми славетними справами вони прославили нашу країну. Українське походження мали такі творці теорії польотів у світовому просторі, як Костянтин Ціолковський , Микола Кибальчич, Юрій Кондратюк. 

На тематичних годинах спілкування  «Космос підкоряється сміливим», «Космос відомий і невідомий», «Космічні траси»  учні  Рубіжанського ліцею  не тільки дізналися, що таке космонавтика, а й ознайомилися з основоположниками  космічної ери. Дізналися про штучні супутники Землі, політ Ю. Гагаріна.  Мріям  подолати земне тяжіння, першим крокам в космосі були  присвячені  інформаційні хвилинки спілкування для учнів  9-х класів «Вони були першими» з переглядом електронних презентацій і  проведенням вікторин «Шлях у міжзоряний космос», «Дорога до зірок». 

Завдяки кропіткій роботі педагогів ліцею ми віримо, що саме наші учні зроблять  значні відкриття в сфері космонавтики. Можливо, хтось відкриє нову планету, хтось стане першою людиною, яка висадиться на Марсі, а в когось навіть буде свій будиночок на Місяці, куди родина зможе  літати на вихідні як на дачу!  

Ми говоримо дітям: «Пам'ятайте: все у ваших руках!  Не бійтеся фантазувати і підкоряти нові світи».
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора