Рівно рік назад, 19 квітня 2022 року загинув, захищаючи рідне місто, сержант МОРГУН Ігор Валерійович

Дата: 19.04.2023 09:05
Кількість переглядів: 199

Фото без опису

 

Рівно рік назад, 19 квітня 2022 року загинув, захищаючи рідне місто, сержант МОРГУН Ігор Валерійович.

МОРГУН Ігор Валерійович (Гром) народився в 1966 році. З 2014 по 2020 роки проходив службу в 54 ОМБР, приймав безпосередньо участь в антитерористичній операції на Сході України, мав нагороди. 

24 лютого 2022 добровільно вступив до 111ТрО. Був командиром 3 контрдиверсійного відділення 2 контрдиверсійного взводу роти контрдиверсійної боротьби в/ч А7039. Ніс службу на блокпосту в місті Сєвередонецьк. 

19 квітня, виконуючи бойовий наказ, відправився разом із побратимами на околиці міста Рубіжне. О 13:15 на позиції «Юрист», у м. Рубіжне, в наслідок обстрілу отримав кульове поранення від ворожого снайпера несумісне з життям.
 
У загиблого залишилася мати Моргун Ніна Павлівна. 

Похований на військовому  кладовищі міста  Дніпро 6 травня 2022 року.

За сумлінне виконання службових обов'язків, відданість Військовій присязі та Українському народові, зразкове виконання службово-бойових завдань, особисту мужність і відвагу в складних умовах загрози життю та здоров’ю сержант МОРГУН Ігор Валерійович 11 травня 2022 року Указом Президента України був нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно).

Люди, які особисто знали Ігоря, кажуть, що він був справжнім патріотом, люблячим сином та надійним другом.

Ми закликаємо вшанувати  пам’ять цього справжнього Героя, який віддав своє життя під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, хвилиною мовчання. 

Рубіжанська територіальна громада пам’ятає і завжди буде пам’ятати про Героїв, які загинули, ставши на захист рідного міста та України.

Висловлюємо слова співчуття рідним та близьким Ігоря Моргуна та схиляємо голови у скорботі разом із Вами.

Світла пам’ять про кожного Героя буде збережена.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора