20 квітня начальник Рубіжанської міської військової адміністрації  Андрій ЮРЧЕНКО взяв участь у Міжнародному саміті міст та регіонів

Дата: 21.04.2023 09:40
Кількість переглядів: 68

Фото без опису

20 квітня начальник Рубіжанської міської військової адміністрації Андрій ЮРЧЕНКО взяв участь у Міжнародному саміті міст та регіонів.

Цей захід проходив у Києві і до нього долучився 141 учасник із 17 країн та міжнародних організацій. Онлайн взяли участь 128 керівників міст та регіонів із 37 країн.

У саміті взяли участь також голови українських громад, представники асоціацій органів місцевого самоврядування, очільники областей і районів, народні депутати України, представники центральних органів виконавчої влади, міжнародних проєктів технічної допомоги.

Захід організував Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України спільно з Міністерством закордонних справ.

У саміті взяли участь Президент України Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ та генсек НАТО Єнс СТОЛТЕНБЕРГ. ЗЕЛЕНСЬКИЙ, зокрема, запросив партнерів "уже будувати прямі зв’язки з нашим Конгресом місцевих та регіональних влад і, відповідно, за допомогою Конгресу – з українськими громадами", щоб якнайшвидше "почати спільні дії, спільно будувати й нову систему захисту нашого з вами способу життя".

Підбиваючи підсумки цього заходи, Прем’єр-міністр України Денис ШМИГАЛЬ сказав: «Надзвичайно продуктивний день Міжнародного саміту міст та регіонів. Презентували концепцію Регіонального офісу міжнародного співробітництва — створення мережі комунікаційних майданчиків місцевих влад з іноземними партнерами. Підписали спільну Декларацію за участю 30 країн світу, Ради Європи, ЄС та Європейського комітету регіонів. Вона підтверджує готовність брати патронат над постраждалими від російського терору регіонами. Узгодили керівні принципи горизонтального партнерства. Це “Build back better”, верховенство права, непорушність місцевого самоврядування, залучення якнайширшого кола учасників».

Як було підкреслено під час відкриття заходу, солідарність з Україною не має обмежуватися лише зусиллями урядів та міжнародних інституцій.

«Обласна та місцеві військові адміністрації Луганщини готуються до деокупації територій. Розроблений обласний план відповідних заходів. У кожної громади є свій – з точними обсягами першочергових завдань. Для цього ми накопичуємо необхідний матеріальний резерв, – наголосив Артем ЛИСОГОР, начальник Луганської обласної військової адміністрації. – Втім, для швидкої якісної повноцінної відбудови населених пунктів та об’єктів інфраструктури ми маємо заручитись міжнародною підтримкою та спиратися на їхню модель розвитку територій. Бо значній території Луганщини доведеться починати все практично з нуля. Жителі області вірять у повернення і ми не можемо порушити їхні сподівання. Деокупують території військові – ми повинні бути готовими до відновлення».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора