Підведені підсумки діяльності закладів культури області у 2022 році 

Дата: 21.04.2023 12:53
Кількість переглядів: 64

Фото без опису

20 квітня в форматі онлайн відбулося розширене засідання колегії Управління культури, національностей, релігій та туризму Луганської облдержадміністрації з підведенням підсумків діяльності закладів культури області у 2022 році за участю керівників обласних закладів культури, працівників Управління та начальників структурних підрозділів у сфері культури сільських, селищних, міських військових адміністрацій. Від Рубіжанської міської територіальної громади участь у заході взяла Світлана Ступнікова, начальник відділу культури, молоді та спорту Рубіжанської міської військової адміністрації.

На початку засідання з вітальним словом до всіх присутніх звернулася Катерина Безгинська, заступник голови облдержадміністрації, яка висловила слова підтримки та подяки працівникам культури за всі ті зусилля, які було докладено протягом року на відновлення роботи та розв’язання неймовірно складних проблем сьогодення. 

Про діяльність установ культури у 2022 році, руйнування, що зазнали обєкти культури Луганщини і загальний стан справ у сфері культури області звітувала Аліна Адамчук, начальник Управління культури, національностей, релігій та туризму Луганської облдержадміністрації. В своїй доповіді вона підкреслила, що культура Луганщини вистояла, продовжує відновлюватися і здійснювати свої основні функції, веде активну волонтерську діяльність. Аліна Олексіївна розповіла про досягнуті результати за минулий рік роботи, відмітивши заклади культури Рубіжного та Кремінної, та зупинилася на складних питаннях, над вирішенням яких необхідно буде активно співпрацювати Управлінню, військовим адміністраціям і працівникам закладів культури у своїй подальшій діяльності.

На засіданні бул визначені основні напрями роботи на 2023 рік, серед яких: збереження кваліфікованого кадрового потенціалу сфери культури області, здійснення заходів щодо підвищення кваліфікації працівників, пошук нових форм та здійснення заходів щодо відновлення роботи закладів культури та дитячих мистецьких шкіл області, організація надання культурних послуг населенню на базі гуманітарних хабів області,  здійснення заходів щодо залучення позабюджетних коштів на підтримку діяльності закладів культури, участь у грантових проєктах та ін.

У ході зустрічі були задані проблемні питання керівників структурних підрозділів у сфері культури сільських, селищних, міських військових адміністрацій, які будуть опрацьовані у подальшій роботі.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора