З нагоди Міжнародного дня пам'ятників і пам'ятних місць класні керівники Рубіжанського ліцею провели тематичні години

Дата: 22.04.2023 09:01
Кількість переглядів: 61

Щороку 18 квітня Україна відзначає Міжнародний день пам'ятників і пам'ятних місць, який був заснований у 1983 році Асамблеєю Міжнародної ради з питань охорони пам’ятників і визначних місць (ІКОМОС), створеної при ЮНЕСКО. 

З нагоди цього свята класні керівники Рубіжанського ліцею провели тематичні години спілкування, віртуальні екскурсії пам’ятними місцями України,  ознайомили учнів із багатьма пам’ятками мистецтва, адже  Україна - держава з багатовіковою історією та культурою, а  українська земля славиться природною красою. У кожному регіоні є свої визначні пам'ятки - перлини української землі. Це справжній скарб, наша гордість і надбання. До наших днів збереглися середньовічні фортеці, палаци та садиби, стародавні монастирі та храми (у деяких з них і понині проводяться служби), багато інших унікальних архітектурних витворів мистецтва, що навіки прославили своїх майстрів.  На уроках інтегрованого курсу «Мистецтво» учні 9 класів ознайомилися з основними формами збереження культурної спадщини (вивчаючи тему: «Бібліотеки, музеї, галереї»). Дізнались про історико-культурні заповідники України, об’єкти Світової спадщини ЮНЕСКО, світові та українські художні музеї. Вивчили відомості про об’єкти художньо-мистецької спадщини, використовуючи мистецьку термінологію, навчилися  знаходити додаткові джерела для мистецької самоосвіти. Віртуально подорожуючи рідною землею, діти  відкрили для себе багато нового та цікавого.  

Пам’ятаємо: минуле – невід’ємна частина національної культури кожного народу. Дбайливе ставлення до історичних пам’яток, творчої спадщини – один із показників культурної політики будь-якої держави.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора