Рубіжанський меморіал. Цимбал Вадим Олександрович

Дата: 24.04.2023 09:05
Кількість переглядів: 230

Фото без опису

Фото без опису

Стрілець 1-го відділення 2-го взводу оперативного призначення 3-ї роти оперативного призначення (на бронетранспортерах) 1-го батальйону оперативного призначення (на бронетранспортерах)   військової частини 3018 Національної гвардії України старший солдат ЦИМБАЛ  Вадим Олександрович (Араб).

Народився 20 жовтня 1989 року в селі Велика Ростівка Оратівського району, Вінницької області.

З перших днів війни він, маючи військову спеціалізацію снайпер, пішов добровільно захищати Київ, де відважно переносив морозні ночі на різних бойових позиціях та під обстрілами загарбників з усіх видів артилерії та авіації. Після звільнення Києва Вадим потрапив до лікарні із запаленням легень і міг повернутись з фронту для проходження курсу реабілітації, але одразу з лікарні повернувся на передову.

26 квітня 2022 року, під час евакуації гуманітарними коридорами близько 50-ти мирних жителів з населеного пункту Рубіжне Луганської області, яке перебувало під постійними обстрілами, російсько-окупаційні війська провокували бойові зіткнення у гуманітарних коридорах. Старший солдат Цимбал В. О. виконував службово-бойові завдання по забезпеченню роботи при вивезені цивільного населення із зони вогневого ураження. Проте штурмова група противника, у кількості 20 чоловік, намагалися зірвати відкриття гуманітарного коридору. Старший солдат Цимбал В. О.  вступив у стрілецький бій, стримував просування ворога та не давав змоги захопити автобус з цивільним населенням. Особисто вивів із зони вогневого ураження сім’ю із 4-х осіб. Під час чергового обстрілу з великокаліберних кулеметів центральної частини міста Рубіжного Луганської області, старший солдат Цимбал В. О. отримав множинні осколкові поранення не сумісні із життям. Йому було 35 років. 

Колектив факультету машинобудування та транспорту Вінницького національного технічного університету, який Вадим закінчив у 2011 році, його викладачі та одногрупники згадують його як чудову, щиру людину, студента відмінної підготовки та професійного фахівця.

За сумлінне виконання службових обов'язків, відданість Військовій присязі та Українському народові, зразкове виконання службово-бойових завдань, особисту мужність і відвагу в складних умовах загрози життю та здоров’ю старший солдат Цимбал Вадим Олександрович нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеню (посмертно).

 Похований 30.04.2022 року із військовими почестями на кладовищі села  Велика Ростівка Оратівського району Вінницької області.
Рубіжанська міська військова адміністрація висловлює щирі співчуття родині загиблого.

Вічна пам’ять та слава Герою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора