27 квітня 2023 року відбулася зустріч начальника Рубіжанської міської військової адміністрації Андрія ЮРЧЕНКО з Національним директором Міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «СОС Дитячі Містечка» в Україні Сергієм ЛУКАШОВИМ

Дата: 27.04.2023 14:58
Кількість переглядів: 93

Фото без опису

27 квітня 2023 року начальник Рубіжанської міської військової адміністрації Андрій ЮРЧЕНКО та начальниця служби у справах дітей міської військової адміністрації зустрілися з Національним директором Міжнародної благодійної організації «Благодійний фонд «СОС Дитячі Містечка» в Україні Сергієм ЛУКАШОВИМ.

Під час зустрічі  Андрій Федорович вручив  Подяку та висловив слова вдячності керівнику БФ «СОС «Дитячі Містечка» в Україні за підтримку сімей з дітьми Рубіжанської громади. 

СОС «Дитячі Mістечка» — недержавна благодійна організація, що розпочала діяльність у 2003 році та вже багато років допомагає в Україні дітям-сиротам та сім'ям з дітьми, що опинились у складних життєвих обставинах або мають ризик потрапити в цю категорію. Вона є частиною міжнародної федерації SOS Kinderdorf, яка представлена у 137 країнах світу.

Вже не один рік фонд опікується Рубіжанськими сім’ями. З початком широкомасштабного вторгнення рф на територію України фонд допоміг евакуювати дитячий будинок  сімейного типу, в якому виховується 7 прийомних дітей, до Польщі. Опікується дитячими будинками сімейного типу, прийомними сім’ями та сім’ями, які перебувають у складних життєвих обставинах, що проживають на підконтрольній території України. Також СОС «Дитячі Містечка» забезпечили дитячи будинки сімейного типу потужними генераторами, меблями, побутовою технікою, обігрівачами.  Опікунські сім’ї та сім’ї, які опинились у складних життєвих обставинах, посудом, постільною білизною, гігієнічними та продуктовими наборами. 

З перших днів  бойових дій та по теперішній час,  за підтримки фонду понад 30 сімей з дітьми  Рубіжанської громади, що вимушено покинули свої домівки,  отримують постійну психологічну, юридичну, матеріальну  та натуральну допомогу. Вирішуються питання переміщення сімей у безпечні райони України. Крім того, фонд допомагає у поверненні сімей, в яких виховуються діти – сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, що виявили бажання повернутися із - за кордону до України.  Вони надають допомогу у поселенні цих сімей та аренді житла. 

Наразі за підтримки фонду здійснюються виплати грошової допомоги 62  дітям з особливими потребами, дітям, які мають хронічні захворювання та потребують термінового лікування.

Кожна дитина має право на щасливе мирне  дитинство. Робота благодійної організації СОС «Дитячі Містечка» допомагає дітям почувати себе потрібними, захищеними й щасливими. 

Як скаазав начальник Рубіжанської міської військової адміністрації Андрій ЮРЧЕНКО: «Ми завжди раді таким партнерам. Завдяки співпраці із Благодійною організацією СОС  « Дитячі Містечка» ми зможемо  більше зробити для сімей нашої громади. А це особливо  важливо, коли мова йде про дітей, адже зараз вони як ніколи потребують підтримки та особливої уваги. 

Ви - сила, яка допомагає пройти нашій країні найскладніші випробування. Дякую, що у нашому шаленому ритмі життя не забуваєте про головне – творити хороші справи. Здоров’я Вам, сил, невичерпної енергії, однодумців і людської вдячності!»

Разом до перемоги.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора