Україна пам’ятає і Світ не забуде

Дата: 28.04.2023 12:05
Кількість переглядів: 64

Фото без опису

27 квітня 2023 року відбулася регіональна краєзнавча конференція «Україна пам’ятає і Світ не забуде» в рамках Всеукраїнської краєзнавчої акції учнівської молоді, присвяченої 90-м роковинам Голодомору 1932-1933 років в Україні. Організатори – Департамент освіти і науки Луганської обласної державної адміністрації спільно з  Луганським обласним центром дитячо-юнацького туризму і краєзнавства.

У заході взяли участь юні дослідники закладів освіти Луганської області. У своїх роботах школярі досліджували причини та наслідки Голодомору 1932–1933 років, демонстрували спогади своїх земляків про ті страшні роки.

Тема дослідження учнів Рубіжанської загальноосвітньої школи № 3 Прусака Єгора та Бугаєвської Аліни – «Торгсин - спосіб втечі від голоду чи відстрочка смерті». Школярі досліджували діяльність «Торгсин, який отримав свою сумну популярність у період Голодомору 1932-1933 років, коли він використовувався радянською владою для поповнення бюджету за рахунок продажу продуктів харчування радянським громадянам виключно за валюту та коштовності за завищеними цінами».

Цього року ми вшановуватимемо жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни росії проти України. У нинішній війні росія переслідує ту саму мету, що й під час Голодомору 1932 – 1933 років – знищення української ідентичності та української нації. І тоді, і сьогодні росія намагається зламати волю українців до спротиву, кидає проти нас весь свій терористичний арсенал. Сталін у XX столітті та путін у XXI зробили вибір на користь геноцидів, бо інші методи упокорення українського народу не спрацювали.

Трагічні події та злочини, які розгортаються на наших очах, з усією наочністю демонструють: жива пам’ять надзвичайно важлива. Тож організатори заходу та члени журі подякували учасникам конференції та побажали і надалі досліджувати і зберігати пам'ять про цю трагічну сторінку історії України.
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора