Відбулася робоча зустріч  начальника Рубіжанської міської військової адміністрації Андрія ЮРЧЕНКА з Генеральним директором Товариства Червоного Хреста України Максимом ДОЦЕНКО

Дата: 01.05.2023 15:15
Кількість переглядів: 82

Фото без опису

Відбулася робоча зустріч  начальника Рубіжанської міської військової адміністрації Андрія ЮРЧЕНКА з Генеральним директором Товариства Червоного Хреста України Максимом ДОЦЕНКО.

В межах реалізації спільного проєкту по забезпеченню тимчасовим житлом внутрішньо переміщених осіб Рубіжанської територіальної громади відбулася зустріч, присвячена питанням подальшої співпраці з реалізації третього етапу проєкту розміщення комплексу тимчасових споруд, призначених для життєзабезпечення (тимчасового проживання та обслуговування) переселенців з Рубіжного на Закарпатті, житло яких було зруйновано або зазнало істотних пошкоджень внаслідок збройної агресії російської федерації.

На сьогодні, завдяки плідній співпраці з представниками Батівської селищної ради Берегівського району Закарпатської області, які підійшли до вирішення нагальних потреб внутрішньо переміщених осіб з розумінням, Рубіжанській міській військовій адміністрації надано дозвіл на розробку Схеми розміщення тимчасових споруд для життєзабезпечення населення, що у період дії правового режиму воєнного стану дозволяє розміщення таких споруд.

Комплекс передбачає розміщення двох двоповерхових будівель з загальною кількістю   32 квартири, серед яких: 24 однокімнатних квартир та 8 двокімнатних квартир, а також здійснення робіт з благоустрою території (вимощення тротуарною плиткою, парковка, вуличне освітлення, ігровий та тренажерний майданчики, майданчик для збирання твердих побутових відходів).
 
Реалізація аналогічного проекту розміщення комплексу споруд для життєзабезпечення внутрішньо переміщених осіб успішно здійснюється Товариством Червоного Хреста України на будівельному майданчику в м. Чернігові.
 
Враховуючи успішний досвід з облаштування подібних комплексів тимчасового житла для переселенців, який має Товариство Червоного Хреста України, можна очікувати на якнайскоріше зрушення з мертвої точки квартирного питання й для рубіжан. 

На цьому наголосив і начальник Рубіжанської міської військової адміністрації Андрій ЮРЧЕНКО: «Сьогодні міська військова адміністрація має реагувати на ті виклики, які виникли у зв’язку з тим, що мешканці нашої громади втратили житло. Ми готуємося до відновлювальних робіт, яких буде дуже багато після деокупації  Рубіжного. І ми розраховуємо на те, що до цих робіт долучаться люди, які повернуться додому. В той же час ми розуміємо, що частка людей не повернеться через те, що повертатися просто нікуди. Саме на цю категорію людей спрямований проєкт, який реалізується завдяки фінансовій підтримці Товариства Червоного Хреста. Ми розуміємо, що два будинки на Закарпатті не вирішує проблем, але до великих здобутків завжди рухаються маленькими кроками. Ми вдячні за допомогу селищному голові Батівської селищної раді Берегівського району Закарпатської області  Дмитру ТАРАНЕНКУ. Ми висловлюємо щиру подяку за плідну співпрацю Генеральному директору Товариства Червоного Хреста України Максиму ДОЦЕНКО. Розраховуємо на те, що співпраця з Червоним Хрестом буде розширена». На завершення зустрічі Андрій Юрченко вручив Подяку Рубіжанської міської військової адміністрації Товариству Червоного Хреста  України.

Нагадаємо, що у грудні 2022 року між Луганською обласною військовою адміністрацією, Рубіжанською міською військовою адміністрацією, Закарпатською обласною військовою адміністрацією та Товариством Червоного Хреста України було укладено Меморандум про співпрацю, предметом і метою якого зокрема є забезпечення тимчасовим житлом внутрішньо переміщених осіб - мешканців Рубіжанської міської територіальної громади, житло яких зруйновано або істотно пошкоджено внаслідок збройної агресії російської федерації (http://loga.gov.ua/oda/press/news/dlya_luganskih_vpo_na_zakarpatti_pobuduyut_modulne_mistechko). 

Житло для ВПО Рубіжанської територіальної громади буде збудоване за підтримки Товариства Червоного Хреста України, завдяки підтримці компанії «Pfizer» (https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0bNp2G8e3h6wgZ8rxp5Rp8WzowHBUoU5VQbWRUHCLS84DjLQUxD6wP84y9XJQNkxbl&id=100064856371545).
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора