Рубіжанський меморіал. Саражинський Олексій Олександрович (Коннор)

Дата: 02.05.2023 09:30
Кількість переглядів: 294

Фото без опису

Фото без опису

Саражинський Олексій Олександрович (КОННОР).

Народився 25 червня 1999 року в селі Кучаків, Бориспільського району, Київської області.

Хімік 2-го відділення радіаційної та хімічної розвідки взводу радіаційного, хімічного та біологічного захисту батальйону забезпечення військової частини 3018 Національної гвардії  України, солдат.

8 квітня 2022 року  російсько-окупаційні війська вдруге поцілили у цистерну з концентрованою азотною кислотою. 12 квітня 2022 року солдат Саражинський Олексій у складі відділення радіаційної та хімічної розвідки приймав участь у проведенні евакуації цивільного населення із зони хімічного ураження в районі населеного пункту Рубіжне Луганської області. 

Проте російсько-окупаційні війська намагалися зірвати відкриття гуманітарного коридору для евакуації та під прикриттям великокаліберних кулеметів розпочали штурмові дії. Солдат Саражинський О. О., вступивши у стрілецький бій, стримував просування ворога, де своїми самовідданими діями не давав змоги окупантам захопити автобус з цивільним населенням. В ході бою  Олексій Саражинський отримав вогнепальне поранення не сумісне із життям.

За сумлінне виконання службових обов'язків, відданість Військовій присязі та Українському народові, зразкове виконання службово-бойових завдань, особисту мужність і відвагу в складних умовах загрози життю та здоров’ю солдат Саражинський Олексій Олександрович нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). 

Похований 19.04.2022 в селі Кучаків, Бориспільського району Київської області. 

Рубіжанська міська військова адміністрація висловлює щирі співчуття родині загиблого.

Вічна пам’ять та слава Герою!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора