Підсумки міського етапу Гри «Сокіл» («Джура»)

Дата: 03.05.2023 17:01
Кількість переглядів: 95

Фото без опису

3 травня 2023 року відбулося урочисте підбиття підсумків міського етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Організатори – управління освіти Рубіжанської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області спільно з Рубіжанським міським Центром туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді. На заході були присутні учасники роїв середньої та старшої вікових груп закладів освіти Рубіжанської міської військової адміністрації, педагоги, виховники роїв. 

З вітальним словом до учасників заходу звернулися начальник Рубіжанської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області Андрій Юрченко та начальник відділу дошкільної, позашкільної, загальної середньої та інклюзивної освіти управління освіти Рубіжанської міської військової адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області Олена Бутенко.

Під час заходу, який розпочався з гімну України, ведуча – методист Рубіжанського міського Центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді Олена Хмельницька нагадала, що Гра «Сокіл» («Джура») проводиться в Рубіжному з 2015 року. Виросло ціле покоління юнаків і дівчат – справжніх патріотів України, які сьогодні з честю боронять нашу країну від підступного ворога. Центр туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді пишається своїми  випускниками Микитою Козловим, Владиславом Задорожним, Артемом Бузаловим, Іллею Коваленком, які героїчно захищають Батьківщину. Учні Центру долучилися до лав волонтерів та всіляко допомагають Збройним Силам України, внутрішньо переміщеним особам, усім, хто потребує допомоги. Ми пишаємося нашими педагогами, які є для нас взірцем. Це Воронцов Володимир Михайлович, Бохенко Сергій Олегович, Єфіменко Віктор Іванович, Житлов Юрій Анатолійович, Овчаренко Олексій Євгенійович, які сьогодні стали на захист незалежності України.
Кожного року в організації міського етапу гри були надійними порадниками, помічниками, суддями ветерани АТО/ООС - військові, які з 2014 року стояли на сторожі миру в нашій країні. На превеликий жаль, захищаючи Рубіжне від ворогів, загинули Андрій Трощій та Ігор Моргун…Присутні вшанували їх пам'ять та пам'ять усіх загиблих хвилиною мовчання.

У 2022-2023 роках гра «Сокіл» («Джура») проходила у надскладних умовах. Через військовий напад росії на територію незалежної України, тимчасову окупацію Луганської області, ми змушені були покинути свої домівки, шукати прихисток в інших регіонах країни. Але це не завадило нам продовжити нашу восьмирічну роботу по впровадженню гри «Сокіл» («Джура») як системної виховної роботи у закладах освіти Рубіжанської громади.

Управління освіти Рубіжанської міської військової адміністрації спільно з педагогічним колективом Рубіжанського міського Центру туризму, краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді організовували різні патріотичні заходи. В цьому році наші рої демонстрували свої знання і вміння у конкурсах і змаганнях «Відун», «Теренова гра», «Пластун», «Туризм», «Рятівник», «Туризм», «Вогнева підготовка». 

Багато юних джур стали призерами і переможцями в цих конкурсах в особистому заліку. За підсумками особистого та командного заліку призери та переможці отримали грамоти та дипломи Рубіжанської міської військової адміністрації.

Начальник Рубіжанської міської військової адміністрації Андрій Юрченко оголосив результати міського етапу Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»), подякував кожному і кожній, хто сьогодні прикладає неймовірних зусиль задля того, щоб традиція проведення Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») в Рубіжанській громаді продовжувалася. Крім того, він сказав, що разом із побратимами – командирами військових частин, які сьогодні наближають день звільнення нашого міста від ворогів, вони приготували подарунки для переможців цієї військово-патріотичної гри. «І нехай це стане для усіх приємною несподіванкою», - сказав на завершення зустрічі Андрій Федорович.

За підсумками міського етапу гри «Сокіл» («Джура») дипломами та подарунками Рубіжанської міської військової адміністрації нагороджуються:
у середній віковій групі:
- за І місце рій «Козаки» Рубіжанської загальноосвітньої школи № 3
- за ІІ місце – рій «Білі вовки» Рубіжанського ліцею
- за ІІІ місце – рій «Нащадки козаків» Рубіжанської спеціалізованої школи № 10

у старшій віковій групі переможцем стає рій «Соколи» Рубіжанського ліцею.

Протягом цілого року поряд з юними джурами були їх наставники – вчителі, які навчали школярів історії, основам топографії і картографії, основам медичних знань. Усі вони отримали подяки від Рубіжанської міської військової адміністрації.

Бажаємо, щоб і надалі життєвими принципами наших юних джур були головні принципи гри -  МУДРІСТЬ, ШЛЯХЕТНІСТЬ І ВІДВАГА.
 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора