День піхоти Збройних сил України

Дата: 06.05.2023 09:25
Кількість переглядів: 76

Фото без опису

6 травня 2023 року в найчисленнішої сили в армії важлива подія - День піхоти Збройних Сил України.

Свято було офіційно започатковане у 2019 році указом тодішнього президента України Петра Порошенка від 19 квітня. 

День піхоти відзначається 6 травня, оскільки саме цього дня у 1648 році козаки здобули перемогу у битві біля Жовтих Вод. Це перша переможна битва Національної визвольної боротьби під керівництом Богдана Хмельницького.

Крім того, 6 травня відзначається християнське свято День Георгія Побідоносця, який вважається покровителем українських воїнів.

Збройні сили України – це неймовірна, фантастична  міць танків, це вогнева підтримка артилерії – бога війни, це авіація – зброя майбутнього та козирна карта будь-якої армії, але вирішує все піхота. Так само, як і тисячі років тому, результат будь-якої війни вирішує Піхота, і доти, поки піхотинці тримають цей будинок, і он той, і ці два, все інше - не має значення. Наша Піхота - це звичайні громадяни, чиєї любові до Батьківщини виявилося набагато більше, ніж усієї сили лютого ворога, більше, ніж могли очікувати наші союзники. Більше, ніж вони самі думали, бо нічим іншим, їхній подвиг не можна пояснити. 

Сьогодні ми  вшановуємо  сміливість, мужність, героїзм та особливу силу українських воїнів, які входять до складу мотопіхотних, механізованих, гірсько-штурмових військових частин та підрозділів Сухопутних військ ЗСУ. 

Шановні піхотинці! Ви є найбільш мобільною та універсальною складовою нашої армії. Зичу вам мужності та стійкості у нелегкій боротьбі за мир і безпеку України! Це величезна відповідальність, але ми знаємо, що ви здатні виконувати найскладніші завдання та перемагати. Дякую за  вашу ратну службу, за вашу мужність! Зі святом кожного з вас, з десятків, сотень тисяч піхотинців-героїв цієї війни!

Слава Україні! Слава українським піхотинцям!

Начальник Рубіжанської міської військової адміністрації Андрій ЮРЧЕНКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора