УСЗН інформує

Дата: 06.05.2023 13:10
Кількість переглядів: 163

Фото без опису

В умовах воєнного стану спеціалісти управління соціального захисту населення Рубіжанської міської військової адміністрації продовжують надавати послуги консультування та інформування мешканцям Рубіжанської територіальної громади, які наразі є внутрішньо переміщеними особами (далі – ВПО).

Кожен спеціаліст управління та 2 працівника Рубіжанського центру надання соціальних послуг здійснюють соціальний супровід рубіжанських сімей, які тимчасово мешкають на підконтрольній території України: з’ясовують їх першочергові потреби, наявність проблемних питань та намагаються надати допомогу в їх вирішенні в межах своєї компетенції. Протягом квітня кількість рубіжан, які звернулися до спеціалістів управління, зросла на 62 родини і сьогодні становить 5863 особи.

Більше за все мешканців нашої громади турбує питання гуманітарної допомоги. Задля того, щоб задовільнити потреби ВПО, працівники сфери соціального захисту постійно налагоджують зв'язки з  благодійними організаціями та фондами для  надання різноманітної гуманітарної допомоги мешканцям Рубіжанської територіальної громади.

Виходячи з власних можливостей, благодійні організації та благодійні фонди самі обирають регіон та категорії  громадян, яким можуть надати допомогу. Так,  благодійний фонд «Запорука» для надання допомоги обрав Київську, Черкаську та Полтавську області. 200  сімей  з дітьми та в складі, яких є особи з інвалідністю, що мешкають в Київській області,  отримали мультиварки.  57 багатодітних сімей та сімей у складі, яких є особи з інвалідністю із Київської та Черкаської областей отримали грошову допомогу у розмірі 6000 грн. 7 сімей  із Полтавської області очікують на фінансування.

Товариством Червоного Хреста України надано допомогу продуктами харчування  та гігієнічними наборами 10 родинам в Волинській області, 14 особам  у Закарпатській області, 16 особам у Рівненській області, 35 - у Чернівецькій області та 15 – у Чернігівській. 2 особи отримали посуд, ковдри, постільну білизну та продукти харчування  у Донецькій області.

518 мешканців Рубіжанської територіальної громади, які тимчасово мешкають у Вінницькій,  Дніпропетровській та Полтавській областях отримали набори гігієни від благодійної організації «Благодійний Фонд «Лікарі без кордонів» та  92 сім'ї з дітьми додатково від благодійної організації «Благодійний фонд «Rise of Ukraine» отримали продуктові набори і дитячі подарунки.

27 родин ВПО Рубіжанської громади у м. Житомир  отримали продуктові набори, гігієнічні засоби і солодощі від громадської організації «Волонтерський штаб Житомира» та 35 родинам, які мешкають в Житомирській області, були відправлені посилки поштою. 

Від  Благодійного фонду  «Мирне небо» 63 внутрішньо переміщені особи, які мешкають у м. Харків  отримали продукти харчування та гігієнічні набори.

30 осіб отримали матраци, ковдри, рушники і набори гігієни від Благодійного фонду «Право на захист» у Черкаській області. За допомогою International Rescue Committee (IRC)  20 осіб з інвалідністю у м. Дніпро забезпечені засобами гігієни, матрацами та біотуалетами.

Наведені приклади є звітом управління соціального захисту населення із реалізації заходів щодо посилення соціального захисту мешканців Рубіжанської територіальної громади у квітні та робота по налагоджуванню зв'язків з благодійними організаціями в різних областях України триває і надалі. 

Крім того, протягом квітня спеціалісти управління продовжували надавати допомогу соціально уразливим категоріям населення громади, які є ВПО, в оформленні документів для отримання фінансової допомоги від БО ADRA Ukraine (опрацьовано 353 родини або 668 осіб),  від  БФ «СОС Дитячі містечка України» (подано документи на 61 дитину з інвалідністю). За інформацією вказаних благодійних фондів, питання виплати допомоги буде розглянуто протягом травня за наявності фінансування.

За напрямками основної діяльності  управлінням соціального захисту населення Рубіжанської міської військової адміністрації у квітні проведено інформаційну та роз’яснювальну роботу з 41 внутрішньо переміщеною особою, які перебували на квартирному обліку, з питання реалізації постанови Кабінету Міністрів України від 16.04.2018 №280 «Питання забезпечення житлом внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України». Також було  підготовлено проєкти розпоряджень начальника військової адміністрації «Про затвердження Програми надання одноразової грошової допомоги населенню Рубіжанської міської територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області», «Про затвердження Положення про порядок надання одноразової грошової допомоги  мешканцям Рубіжанської міської територіальної громади Сєвєродонецького району Луганської області, які опинилися в складних життєвих обставинах», «Про затвердження місцевого Плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» на період до 2025 року». 

Триває процес навчання та підключення фахівців управління до системи програмно-технологічних комплексів, що реалізують основні задачі системи соціального захисту населення України: автоматизованої системи обробки документації отримувачів пенсій та допомог  (АСОПД), програмного комплексу «Соціальна громада» та Єдиної інформаційної системи соціальної сфери (ЄІССС). 

Протягом квітня надано 687 консультацій за телефоном, 2 відповіді на звернення громадян на чат-бот, які надійшли  в месенджері "Телеграм" ЛОДА, 10 письмових відповідей на звернення громадян на Урядову "гарячу лінію", підготовлено інформацію та звіти на запити Міністерства соціальної політики України, Міністерства у справах ветеранів України та Департаменту соціального захисту населення ЛОДА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора