Рубіжанський меморіал. Коновалов Олександр Сергійович (Серпень)

Дата: 08.05.2023 08:30
Кількість переглядів: 173

Фото без опису

Фото без опису

Головний сержант 1-го взводу оперативного призначення 6-ї роти оперативного призначення (на бронетранспортерах) 2-го батальйону оперативного призначення (на бронетранспортерах) військової частини 3018 Національної гвардії України молодший лейтенант Коновалов Олександр Сергійович (Серпень).  

Народився 13.08.1989 в місті Київ.

10 травня 2022 року російсько-окупаційні війська намагалися просунутися вглиб та заволодіти населеним пунктом Рубіжне Луганської області. Молодший лейтенант Коновалов О. С. отримав завдання на виявлення ворожого корегувальника реактивної системи залпового вогню «Град», яка з різних скритих позицій вела вогонь в бік взводного опорного пункту «СКОРПІОН». Під час проведення розвідки військовослужбовець потрапив під прицільний обстріл із крупнокаліберних кулеметів та отримав осколкові поранення, але не зважаючи на це, не залишив позицію та продовжив спостереження за позиціями російсько-окупаційних військ. Внаслідок сміливих і кваліфікованих дій військовослужбовця о 13.14. було визначено і знищено ворожого корегувальника вогню та знищено замасковану позицію для бойової техніки противника. Але під час повторного обстрілу молодший лейтенант Коновалов О. С. отримав осколкові поранення не сумісні із життям. В сім’ї Олександра самотніми залишилися дружина, дитина немовля, батьки і сестра.

За сумлінне виконання службових обов'язків, відданість Військовій присязі та Українському народові, зразкове виконання службово-бойових завдань, особисту мужність і відвагу в складних умовах загрози життю та здоров’ю молодший лейтенант Коновалов Олександр Сергійович нагороджений орденом «За мужність» ІІІ  ступеня (посмертно). Похований 15.05.2022 у м. Київ на Берковецькому кладовищи.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора