Психологічна підтримка для медиків первинки - переселенців Рубіжанської територіальної громади

Дата: 09.05.2023 12:00
Кількість переглядів: 69

Фото без опису

Психологічна підтримка для медиків первинки - переселенців Рубіжанської територіальної громади

Між комунальним некомерційним підприємством «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Рубіжанської військової адміністрації та Відокремленим підрозділом Асоціації «Тріангль Женерасьон Юманітер» в Україні укладено Меморандум про співпрацю.

Асоціація «Тріангль Женерасьон Юманітер» (TGH) - міжнародна Організація Солідарності, яка створена ще у 19994 році, надає психосоціальну та правову допомогу людям, які переживають складні життєві обставини.

Предметом укладеного Меморандуму є об’єднання зусиль Сторін з метою організації надання психологічної допомоги та проведення індивідуальних та групових консультацій з психосоціальної підтримки; організації інформаційних сесій та тренінгів  з питань первинної соціально-психологічної самодопомоги, охорони дитинства, запобігання гендерно зумовленому насильству та інших заходів.

З початком збройного конфлікту в Україні потреба в психосоціальній підтримці населення значно зросла та необхідна не тільки пацієнтам, які звертаються до фахівців медичних закладів,  але й самім лікарям та сестрам медичним. Адже всі люди зіткнулися із такими кризовими подіями, до яких неможливо бути готовим та суттєво впливають на психологічний стан.

Саме тому у рамках укладеного Меморандуму про співпрацю 02 травня був проведений перший тренінг за темами “Стрес” та “Емоційне вигорання”. Висококваліфіковані психологи надали корисну та актуальну у цей нелегкий воєнний час інформацію щодо природи виникнення стресу та емоційного вигорання, дієві поради як адаптуватись у кризових ситуаціях, підвищувати стресостійкість. На практичній частині заходу відпрацьовані навички саморегуляції та самодопомоги у незвичайних ситуаціях і важких життєвих обставинах.

Наприкінці заходу учасникам заходу були вручені Сертифікати про успішне навчання та участь у тренінгу.

Співробітники медичного закладу первинки щиро вдячні TGH за якісну організацію заходу і дуже цікавий, корисний, актуальний, донесений на високому професійному рівні теоретичний і практичний матеріал тренінгу.

Найближчим часом у травні відбудуться  ще декілька запланованих зустрічей між медичним закладом і «Тріангль Женерасьон Юманітер» з метою подальшої психологічної підтримки сімейних лікарів, сестер медичних та іншого персоналу первинки.

Допомагаємо один одному на шляху до ПЕРЕМОГИ!
Медичний директор Алла Родіонова



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора