Відбувся семінар «Жива спадщина: оцінка втрат та можливостей»

Дата: 09.05.2023 14:00
Кількість переглядів: 67

Фото без опису

2 та 5 травня 2023 у форматі онлайн відбувся семінар «Жива спадщина: оцінка втрат та можливостей», організатором якого виступило Міністерство культури та інформаційної політики України.

Учасників заходу – спеціалістів і працівників сфери культури, які працюють з елементами нематеріальної культурної спадщини, привітали Катерина Чуєва, заступниця міністра культури та інформаційної політики України та К’яра Бардескі, керівник офісу ЮНЕСКО в Україні, професорка зі збереження архітектури (працювала в Намібії, Камеруні, Єгипті, Лівані, а в даний час працює в Україні над збереженням та відновленням культурної спадщини в усіх сферах діяльності ЮНЕСКО).

Участь у заході від Рубіжанської міської територіальної громади взяли спеціалісти відділу культури, молоді та спорту Рубіжанської міської військової адміністрації та керівник комунального закладу «Міський музей» м. Рубіжне.

Темою семінару було представлення та обговорення результатів дослідження щодо оцінки збитків у сфері нематеріальної культурної спадщини в Україні, завданих внаслідок російської війни та потреб для її відновлення та розвитку, проведеного сектором збереження та розвитку нематеріальної культурної спадщини департаменту культурної спадщини МКІП спільно з представниками акредитованої в ЮНЕСКО Громадської організації «Центр розвитку «Демократія через культуру».

Головна мета роботи з елементами нематеріальної культурної спадщини, особливо для тимчасово окупованих територій, - збереження інформації про нематеріальну культурну спадщину для наступних поколінь та можливість його відтворення в подальшому, навіть якщо перервались зв'язки поколінь.

Для інформації: елемент нематеріальної культурної спадщини Рубіжанської міської територіальної громади «День Сім’ї – свято рубіжанської родини» – свято, яке з 1980 року відзначають на головній площі м. Рубіжне. Декілька поколінь місцевих мешканців передають традиції святкування Дня Сім’ї, з року в рік вдосконалюючи форми і засоби його проведення відповідно до вимог сьогодення, не забуваючи про витоки.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора